X

Transferde bonservislere 2 milyon 200 bin euro ödendi

Trabzonspor, son yılların en az transfer harcamasını yaptı. Bordo-mavili kulüp, geçtiğimiz sezonun yaz transfer döneminde bonservis bedeli olarak 13 m...

Transferde bonservislere 2 milyon 200 bin euro ödendi

Trabzonspor, son yılların en az transfer harcamasını yaptı. Bordo-mavili kulüp, geçtiğimiz sezonun yaz transfer döneminde bonservis bedeli olarak 13 milyon 850 bin Euro öderken, bu rakam yeni sezonda ise 2 milyon 200 bin Euro’da kaldı.
UEFA ile Finansal Fair-Play kapsamında anlaşma yapan Trabzonspor, yaz transfer döneminde harcamalarına dikkat eden kulüplerin başında geldi. Önceki sezonların aksine bu sezon transferde dikkatli ve titiz hareket eden Karadeniz ekibi, transferde büyük bir tasarruf yaptı. Bordo-mavili kulüp, geçtiğimiz sezon yaz transfer döneminde 13 milyon 850 bin Euro (104 milyon 736 bin TL) harcama yaparken, bu yaz ise 2 milyon 200 bin Euro (16 milyon 644 bin TL) bonservis bedeli ödeyerek transfer giderlerinde son yılların en büyük bir tasarrufuna imza attı.

EN PAHALI TRANSFER NWAKAEME OLDU
Trabzonspor’un en pahalı transferi, transfer döneminin sonlarına doğru kadrosuna kattığı Anthony Nwakaeme oldu. Nijeryalı futbolcu için Hapoel Beer Sheva kulübüne 1 milyon 100 Bin Euro (8 milyon 320 bin TL) bonservis bedeli ödeyen bordo-mavililer, İranlı futbolcu Seyedmajid Hosseini’ye 475 bin Dolar, Zargo Toure’ye 350 bin Euro, Ebukan için ise 200 Bin Euro kiralama bedeli ödedi. Vahid Amiri ve Zeki Yavru ise bedelsiz olarak kadroya dahil edildi.

TRANSFERDE ZARAR EDEN GÖRÜNTÜDEN KÂRA GEÇİLDİ
Karadeniz ekibi, takımdan ayrılan futbolculardan ise 9 milyon 590 bin Euro (72 milyon 592 bin TL) gelir elde edecek. Giden oyunculardan en fazla bonservis bedeli Celta Vigo’ya transfer olan Okay Yokuşlu’dan kazanıldı. İspanya kulübü, oyuncuyu kadrosuna katmak için 6 milyon Euro (45 milyon 345 bin TL) bonservis bedeli ödedi. Club Tijuana’ya transfer olan Castillo’dan da 2 milyon 650 bin Dolar (17 milyon 341 bin TL) kazanan Trabzonspor’un, Hollanda ekiplerinden Vitesse’ye gönderilen Matus Bero’dan kazanıdığı bonservis bedeli ise 940 bin Euro (7 milyon 111 bin TL).
Trabzonspor, renklerine bağladığı 6 futbolcu için 2 milyon 200 bin Euro (16 milyon 644 bin TL) öderken, takımdan ayrılan futbolcudan ise 9 milyon 590 bin Euro (72 milyon 592 bin TL) gelir elde edecek.

YENİ TRANSFERLER FORMA GİYDİ
Trabzonspor’un, yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı oyunculardan Zeki Yavru dışında hepsi bordo-mavili formayı giydi. Önceki sezonların aksine transferde nokta atışı yapmaya özen gösteren Karadeniz temsilcisi, Spor Toto Süper Lig’in ilk haftalarında aldığı oyunculardan verim sağladı. Bordo-mavili takımda yeni transferler Majid Hosseini ve Zargo Toure 3 maçta 270 dakika, Vahid Amiri ise 1 maçta 13 dakika sahada kalırken, Anthony Nwakaeme 2 maçta 108 dakika oynayıp 2 gol, Caleb Ekuban da 1 maçta 5 dakika saha kalıp 1 gol kaydetti.

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.