X

386. kez karşı karşıya geliyorlar!

Tarihi rekabette iki dev Galatasaray ve Fenerbahçe, bugün 386. kez karşı karşıya geliyor.

386. kez karşı karşıya geliyorlar!

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumunda bugün saat 19.30’da başlayacak mücadelede hakem Cüneyt Çakır düdük çalacak. Lider Galatasaray ligde kalan 8 haftayı süreçte 22 puan toplarken, Fenerbahçe ise 14 puan alabildi.

386. RANDEVU
Şimdiki Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nin bulunduğu “Papazın Çayırı” olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan özel maçla başlayan 108 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe’nin üstünlüğü bulunuyor. Sarı-lacivertliler, geride kalan 385 maçtan 146’sını kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 123 kez galip geldi. İki takım 116 maçta ise eşitliği bozamadı. Fenerbahçe’nin attığı 532 gole, Galatasaray 482 golle karşılık verdi.

LİGDE 121. SINAV
Galatasaray ile Fenerbahçe, 60. sezonu oynanan lig tarihinde 120 kez karşılaştı. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 50-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 37 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertliler 154, sarı-kırmızılılar ise 116 gol kaydetti.

FENERBAHÇE SON 8 DERBİYİ KAYBETMEDİ
Fenerbahçe, Süper Lig’de oynadığı son 8 derbiyi de kaybetmedi. Sarı-lacivertliler, son 2 yılda Galatasaray ve Beşiktaş’la oynadığ 8 derbide, 4 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Öte yandan Fenerbahçe, Süper Lig’de Galatasaray’a karşı oynadığı son 5 maçta da yenilmedi. Fenerbahçe, rakibine son olarak 3 yıl önce, 18 Ekim 2014’te Türk Telekom Stadı’nda 2-1 mağlup olmuştu. Daha sonraki 5 maçta sarı-lacivertliler, Galatasaray’a karşı 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Fenerbahçe, Galatasaray’a son 3 lig maçında ise gol şansı vermedi.

17 OYUNCUNUN İLK DERBİSİ
Süper Lig’in 9. haftasında Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak Galatasaray – Fenerbahçe derbisinde birçok futbolcu şans bulmaları halinde ilk kez bu atmosferde forma giyecek. İki takım, transfer dönemini hızlı geçirmiş ve kadrolarını revize etmişti. Bu önemli derbide sarı-kırmızılılarda Teknik Direktör Igor Tudor’un görev vermesi halinde Cedric Carrasso, Maicon, Mariano, Latovlevici, Belhanda, Badou Ndiaye, Fernando, Sofiane Feghouli ve Bafetimbi Gomis ilk kez Fenerbahçe’ye karşı forma giyecek.
Sarı-lacivertlilerde ise Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın oynatması durumunda Kameni, Maurico Isla, Neto, Mathieu Valbuena, Nabil Dirar, Giuliano, Roberto Soldado ve Vincent Janssen ilk kez Galatasaray’a karşı mücadele edecek.
Fenerbahçe’de yeni transferlerden Mehmet Ekici, sakatlığından dolayı bu önemli maçta takımını yalnız bırakacak. Galatasaray’ın bu sezon transfer ettiği Jason Denayer, 2015-2016 sezonunda derbi heyecanı yaşamıştı.
(İHA)

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.