X

Süper Lige çıkan Iki Takım Belli Oldu

Yeni Malatyaspor Ve Sivasspor Süper Lig’e çıktı.

Süper Lige çıkan Iki Takım Belli Oldu

TFF 1. Lig’de sezonu ilk iki sırada tamamlamayı garantileyen Yeni Malatyaspor ile Sivasspor, ligin bitimine bir hafta kala Süper Lig’e yükseldi. TFF 1. Lig’in 33. haftasında Adana Demirspor evinde Sivasspor ile karşılaştı. Mücadele 1-1 eşitlikle tamamlanırken, kırmızı-beyazlılar, bitime bir hafta kala Süper Lig’e yükseldi. Malatya 11 yıl sonra yeniden Süper Lig’de TFF 1. Lig’de bitime 1 hafta kala Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen Evkur Yeni Malatyaspor, 11 yıllık özlemini dindirdi.
Ligin 33. haftasında sahasında oynadığı Boluspor ile berabere kalan sarı siyahlılar, Eskişehirspor’un da puan kaybetmesiyle, kulüp tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükseldi.
1968 yılında kurulan ve 2010 yılında yapılan kongre ile Malatya Belediyespor olan adını Yeni Malatyaspor olarak değiştiren kulüp, şehrin 11 yıllık Süper Lig özlemini dindirdi.
Ligin bitimine 1 hafta kala Süper Lig’e yükselen sarı-siyahlılar, Boluspor maçı sonrası büyük bir sevinç yaşadı. Maçın ardından Malatyalı taraftarlar İnönü Stadı’nda büyük coşku yaşarken, şehirde şampiyonluk turları atıldı.

Evkur Yeni Malatyaspor, Malatya futboluna yeni bir heyecan kazandırdı 1966 yılında kurulan ve önemli başarılara imza atan Malatyaspor Kulübü’nün içerisine düştüğü dar boğazdan çıkamayarak amatör kümeye kadar düşmesiyle Malatya futboluna yeni bir heyecan kazandırmak için adı değiştirilerek desteklenen Evkur Yeni Malatyaspor, Adil Gevrek başkanlığında son 3 yılda 2 şampiyonluk yaşadı. 
Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.