X

Salih Bora: İslam Oyunlarına Alternatif Kadro Ile Gideceğiz

Güreş Milli Takım Antrenörü Salih Bora, Avrupa şampiyonası’nda Yarışan Ekibin çok Sıkı Mücadelelerden çıktığını Hatırlatarak, “islam Oyunları’na Gençlerin Daha.

Salih Bora: İslam Oyunlarına Alternatif Kadro Ile Gideceğiz

Güreş Milli Takım Antrenörü Salih Bora, Avrupa Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyatları’nı İHA’ya değerlendirdi. Avrupa Şampiyonası’nda özellikle grekoremen güreşteki mücadelelerin çok sıkı yarışlara sahne olduğunu belirten Bora, “Önceki yılların verilerine göre olimpiyatların yapıldığı yılın sonrasındaki Avrupa şampiyonaları genelde daha yeni sporcuların denendiği ortamlarda geçerdi. Ancak 2017 yılında yapılan Avrupa Şampiyonası’nda çok sıkı rakiplerle mücadele etmek zorunda kaldık. Çok kaliteli bir şampiyona oldu. Zaten Avrupa’da grekoremen güreşin seviyesi gerçekten çok yüksek. Biz de burada elimizden geleni yaparak 1 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya kazandık” diye konuştu. “Kuralların değişmiş olması bizi zorladı” Değişen kuralların kendilerini zorladığını ifade eden Bora, “Bu son şampiyonada son anda kafa kol yiyerek kaybeden sporcularımız oldu. Gerçekten mücadele seviyesinin çok yüksek olduğu, nabız seviyesinin 200’lerin üzerine çıktığı kurallarla mücadeleler yapıyoruz. Kuralların değişmiş olması ve bu kurallara yeni yeni adapte olmamızdan dolayı tam başarı sağlayamadık” şeklinde konuştu. “Alternatif kadro ile gideceğiz” Avrupa Şampiyonası’nda yarışan ekibin çok sıkı bir mücadelelerden çıktığını hatırlatan Salih Bora, “Onların yerine gençlerin daha ağırlıkta olduğu alternatif bir takımla İslam Oyunları’na katılacağız. Bu gençler de 2020’de yapılacak olan Tokyo Olimpiyatları için alternatif teşkil eden gençler. Onların da ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek madalyalar alacaklarına inanıyorum” diyerek sözlerini noktaladı. 

Oğuzhan Ort
Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.