X

İzmirden Yunan Adalarına Bisiklet Yolu Ile Kardeşlik Turu

İzmirli Cat Bisiklet Kulübü üyesi 100 Bisikletli, 4. Uluslararası ‘izmir Pedallarımın Altında’ Bisiklet Festivali Kapsamında, 19 Mayıs’ta Başlattıkları.

İzmirden Yunan Adalarına Bisiklet Yolu Ile Kardeşlik Turu

İzmir-Midilli-Sakız-İzmir güzergahında 22 Mayıs’a kadar sürecek etkinlik kapsamında İzmir-Karşıyaka’dan yola çıkan kulüp üyesi bisikletliler, Çandarlı-Dikili güzergahı üzerinden Ayvalık’a ulaştı. Geceyi Ayvalık’ın Cunda Adası’nda bir otelde geçiren ekip, sabah saatlerinde de Midilli’ye gitmek üzere Ayvalık Deniz Hudut Kapısı’nda uzun kuyruklar oluşturdular. Düzenledikleri organizasyonla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan CAT Bisiklet Kulübü Başkanı Metin Çelik, kulüp olarak amaçlarının bisikleti sevdirmek, bisiklet kullanımını arttırmak ve böylelikle de insanlara spor yaptırabilmek olduğunu vurguladı. Her yıl, ‘İzmir Pedallarımın Altında’ adını taşıyan uluslararası festivali düzenlediklerini ifade eden Metin Çelik, “Bu yıl bu organizasyonumuzun 4.’sünü tertipledik. Festivalimizin ana teması, Euro Velo Bisiklet Yolu ve turizm ağının sürdürülebilir olduğunu kanıtlamak ve bunun similasyonunu yapmak. Bu kadar bisikletliyle bu yolun güvenilir olduğunu göstermek ve ileriki çalışmalarda yetkililere bu konuda doneler sunabilmektir. Bunun yanı sıra İzmir’den Euro Velo Bisiklet Yolu ve Kardeşlik Turu adıyla bir tema işledik. Türk-Yunan ilişkilerinde dostluğun pekiştirilmesini istedik. Suyun öte yanından bizi Midilli Valisi karşılayacak. Sakız Adası’nda Belediye Başkanı ve Turizm Müdürleri karşılayacaklar. Bu anlamda Ege’nin iki yakasındaki dostluğun gelişmesine katkı verebileceğimize inanıyoruz. Umuyoruz başarırız. Turumuza katılan arkadaşlarımız da bu konuda son derece bilinçliler. Onlara verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Tura Manisa’dan katılan bisikletçilerden Volkan Özkol da, “Çok heyecanlıyım. İlk kez bu kadar büyük bir bisiklet topluluğuyla yurt dışı ayağı olan bir bisiklet turuna katıldım. Her şey çok güzel başladı ve çok güzel gidiyor” dedi.

Tura İzmir’den katılan Serap Pegeç adlı bayan bisikletli ise şunları söyledi: “Hepimiz çok heyecanlıyız. Güzel bir kinliğe katılmış bulunuyoruz. Çok eğleniyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen bu organizasyon barış ve kardeşlik temalarını işliyor. Bende bunun bir parçası olduğum için çok mutluyum.”
  Suat Salgın
 

Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.