X

Selman imaj için ManU’ya el attı

The Sun, S. Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ‘Kaşıkçı' cinayetiyle bozulan imajını düzeltmek için ManU'yu satın almak istediğini yazdı. Bunun sponsorluk görüşmesi olduğu ortaya çıktı!

Selman imaj için ManU’ya el attı

İNGİLİZ The Sun Gazetesi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Manchester United’i satın almak için görüşmeler yaptığını iddia etti. Sun’a göre; ManU’yu 14 yıl önce 790 milyon pounda satın alan ABD’li Glazer ailesine Selman, 3.8 milyar poundluk bir satın alma teklifi nde bulundu. Gazete, Suudi Prens’in bu girişimiyle Cemal Kaşıkçı cinayetiyle bütün dünyada tepki gören Prens’in futbol üzerinden sempati kazanma gayreti olduğunu, gerekirse rakamı daha da artıracağını vurguladı.

HENÜZ ANLAŞMA OLMADI 

Ancak bu haberin ardından dün Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Turki Al-Shabanah bir düzeltme yayımladı. Sosyal medya hesabından yapılan düzeltmede, M.United’in satın alınacağı bilgisi tamamen yanlıştır. M.United ile Suudi Arabistan’ın Kamu Yatırım Fonu arasında sponsorluk anlaşması konusunda bir toplantı yapılmıştır ancak anlaşma olmamıştır denildi. 

Prensin hedefi  medya imparatorluğu 

THE The Wall Street Journal, Veliaht Prens Selman’ın, bozulan imajını düzeltmek için medya imparatorluğu kurmaya çalıştığını yazmıştı. Haber, gazetemizin birinci sayfasında, Prens’in hedefi medya imparatorluğu başlığıyla yer almış, Prens’in Vice Medya’yla anlaşmaya çalıştığı da vurgulanmıştı.

Futbol üzerinden  Avrupa açılımı

AVRUPA futboluna çok fazla sponsorluk katkısı veren Ortadoğu’nun zenginleri son yıllarda kulüpleri de satın alıyor. Bazı satılan kulüpler ve sahipleri şöyle:  Paris Saint Germain: Nasser Al Khelaifi (Katar), Malaga: Şeyh El Tani (Katar), Everton: Farhad Moshiri  (İran), Manchester City: M.B. Zayed Al Nahyan (BAE)

Kaynak : AKŞAM

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.