X

Muhammet (Growe) Ercan: Tezgahtarlığı bıraktım Zula ile ayda 30 bin TL kazanıyorum

Zula Süper Lig'in'de 1907 Fenerbahçe Zula takımı forması giyen Muhammet (Growe) Ercan Fanatik'e konuştu. Tezgahtarlığı bırakıp profesyonel espor oyuncusu olmaya karar veren ve bu yolda emin adımlarla ilerleyen 24 yaşındaki Muhammet Ercan espor serüveninin anlattı.

Muhammet (Growe) Ercan: Tezgahtarlığı bıraktım Zula ile ayda 30 bin TL kazanıyorum

Küçük yaşlardan itibaren oyun oynayan Muhammet Ercan 2015 yılında aldığı radikal bir karar ile asgari ücretle çalıştığı işini bıraktı ve Türk yapımı oyun “Zula“yı oynamaya başladı. Muhammet Ercan bugünlerde “Growe” nicki ile Zula’nın en popüler oyuncularından biri ve aylık 30 bin TL’nin üzerinde geliri var. Galatasaray‘dan 1907 Fenerbahçe Espor takımına transferi de olay olan Muhammet “Growe” Ercan Fanatik‘e konuştu.

Muhammet (Growe) Ercan kimdir?

24 yaşında olan Muhammet (Growe) Ercan üniversite pazarlama okudu. 2015 yılında farklı bir oyundan gelerek Zula’ya başladım. Sebebi ise turnuvaların fazla olması. Oyunculara fazla değer verilmesi. Ayrıca kazandığımız ödüllerin kısa sürede verilmesi.

Zula’ya başlamadan önce ne yapıyordun?

15 yaşından beri çalışıyorum. Farklı iş kollarında çalıştım. Tezgahtarlık yaptığım da oldu asgari ücret kazanıyordum. Ancak Espor’un büyüdüğünü görünce bir risk alarak mesleği bıraktım ve profesyonel espor oyuncusu olmaya karar verdim. Tezgahtarken 1.500 TL kazanıyordum şimdi 30 bin TL’nin üzerinde aylık gelirim var. Ailemin geçimine de çok rahat katkı verebiliyorum.

Galatasaray’dan Fenerbahçe Zula takımına tranfser oldun. Bir çok başarı da kazanmıştın transfer sürecin nasıl oldu?

Büyük üç turnuvamız oldu. Galatasaray takımıyla üçünde de şampiyon olduk. Güzel bir dönem geçirdim. Hem uluslararası turnuvada şampiyon olan Türk takımı olmuştuk. Transfer sürecide şöyle gelişti. Şuan ki takım arkadaşlarım teklif sundu. Ben de değerlendirdim ve buraya gelmeye karar verdim. Bu arkadaşlarımla daha önce başka takımlarda forma giymiştik. Fenerbahçe’ye gelmemde bu da etkili oldu.

Fenerbahçe Zula takımı Zula Süper Lig’e bu sezon çok iyi başlayamadı. Geride kalan sezon ile ilgili neler söyleyeceksin? Şampiyonluğun en büyük adayı kim?

Sıralamaya baktığımız zaman dördüncü sıradayız. Ama sezon sonuna doğru bu sıralamanın değişeceğini düşünüyorum. Çünkü her şey göründüğü gibi değildir…

Gaming House’da günleriniz nasıl geçiyor günleriniz?

Günümüzün büyük bölümü burada antrenman yaparak geçiyor. Dışardan bakıldığı zaman asosyal gibi duruyuroz. Aslında durum böyle değil. Kendimize ayırdığımız haftanın belirli günleri var. Ayrıca örnek vereyim Galatasaray ile maç yapıyorsak ordaki arkadaşlarımızla da dışarda görüşüyoruz.

Zula en iyi oyuncularından biri olarak oyununun gelişimiyle alakalı düşüncelerin neler?

Zula’ya başladığım zaman bu kadar gelişeceğini düşünmüyordum. Oyun sektörünün Türkiye’de çok geliştiğini de düşünmüyorum. Ama Zula bu durumu çok iyi aştı. Oyuncularına verdiği değer bence en önemli özelliği. Bu durum Zula oyununu farklı bir yöne taşıdı. Sektör geliştikçe oyuncular gelişiyor.

Hayranlarına mesajın var mı?

Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Onların sayesinde ben de elimden gelen mücadeleyi vermeye devam edeceğim. Ligde de elimizden gelen mücadeleyi verip en üst sıralarda bitireceğimizi bilsinler. Hem bana hem de takımımıza destek vermeye devam etsinler…

Röportaj: Yakup Çınar

Kaynak : FANATİK

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.