X

Mete Gazoz ile Yasemin Ecem Anagöz gümüş madalya kazandı

Olimpik Milli Okçumuz Mete Gazoz, 23-29 Nisan tarihleri arasında Çin'in Şanghay şehrinde düzenlenen 2018 Dünya Kupası 1.ayak yarışmalarına katıldı

Mete Gazoz ile Yasemin Ecem Anagöz gümüş madalya kazandı

“Mix team” kategorisinde, bir diğer milli olimpik okçumuz Yasemin Ecem Anagöz ile birlikte yarışmalara katılan Mete Gazoz, takım arkadaşı ile birlikte Türk okçuluk tarihinde bir ilki yaşatarak dünya kupasının 1. ayağında finale kalmayı başardı. Finalde Güney Kore ekibine kaybeden sporcularımız, ülkemize gümüş madalya kazandırdılar ve Türk okçuluk tarihinde bir ilki daha yaşadılar. 

METE GAZOZ KİMDİR?

2016 Rio Yaz Olimpiyatları’ndaki soğukkanlı tavırları, sempatisi ve başarısı ile tüm Türkiye’nin sevgisini kazanan 18 yaşındaki Mete Gazoz, okçuluğa 3 yaşında başladı. 14 yaşından bu yana uluslararası arenada yarışan Mete, aynı sene içinde minikler kategorisinde yarışırken büyükler A Milli Takımı’na girdi. Dünya sıralamasında 28. sırada yer alan ve kariyerinde birçok rekoru bulunan sporcunun son olarak 2018 Dünya Salon Şampiyonası Klasik Yay Gençler kategorisinde 2.liği bulunuyor. Okul takımıyla mücadele ettiği dönemde de İhlas Koleji’ne bir çok madalyalar kazandıran Gazoz Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenimi sürdürüyor.

Kaynak : POSTA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.