X

Kasımpaşa’dan TFF’ye limit resti

Fenerbahçe'nin ardından TFF'nin açıkladığı harcama limitlerine Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'dan da tepki geldi. Kasımpaşa'nın Anonim Şirket olduğu ve yakın zamanda sermaye artırımı yaptığı hatırlatılan açıklamada, gelir fazlasının neden harcamalarda kullanılamayacağının izahı istendi. Limit tahsis anlayışının acilen değişmesi gerektiği savunulan açıklamada, aksi halde ligden çekilmeyi Kasımpaşa Yönetim Kurulu'nun gündemine alacağı ifade edildi.

Kasımpaşa’dan TFF’ye limit resti

Kasımpaşa Kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada teknik adam, futbolcu ve kulüp personeli olmak üzere hiçbir kişiye ya da kuruma borcu olmayan Kasımpaşa için öngörülen harcama limitini anlamanın ve kabul etmenin mümkün olmadığı belirtildi.

Açıklamada, “Türk futbolu köşeli kurallarla yönetilmez. Karar vericiler kulüplerin yaşaması için gerçekçi karar almak zorunda. Futbolla ilgili kararları bankacılar değil futbolu bilenlerin alması gerekir. Bu karar kulüpleri daha da zor duruma sokar. Kasımpaşa Kulübü, dernek değildir. Anonim bir şirkettir. Sermaye artırımına gitmiş yöneticiler sorumluluk almıştır. Gelir fazlasını neden kullanmayacağımıza dair bir açıklama yapılmamıştır.” denildi.

Türk futbolunda maddi bütün sorumluluklarını üstlenmiş, ülke futbolu için istikbal vadeden, kulüp şirketlerin borçları olmamasına rağmen haksız rekabete mahkum edilmesinin kabul edilemeyeceği kaydedilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Gerçeklerden uzak, işi, aşı, umudu ve hayatı futbol olmayan kurul üyeleri futboldan ellerini çekmeli ve kendi işlerine dönerek futbolu, sevdası futbol olanlara devretmelidir. Kulüpler Birliğinin süreçlerde aktif rolü kesinlikle kabul edilmelidir. Kasımpaşa Kulübü, futbolun limit tahsis anlayışının acilen değişmesi, aksi durumda önümüzdeki sezon liglere devam etmeme düşüncesini yönetim kurulu gündemine alacağının bilinmesini istemektedir.”

Alınan kararın eşitlik ilkesine aykırı olduğunun da vurgulandığı açıklamada, “Haklı taleplerimiz dikkate alınmalıdır. Yeni bir kaos ortamına sürüklenen Türk futbolunun paydaşları kararın bir kez daha gözden geçirilmesini bekliyor. Bu gidiş futbol gerçeği ile bağdaşmaz. Türk futbolu üstenci bir tavırla yönetilemez. Türk futbolu, ‘Böyle yönetiyorum’ anlayışına mahkum edilemez. Türk futbolunda kulüpleri dinlemeden yönetme dönemi sona ermelidir.” denildi.

Kaynak : F5HABER

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.