X

Hukuken hükmen

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde yaşanan olayları Mert Yaşar kaleme aldı.

Hukuken hükmen

İşte Mert Yaşar‘ın olaylı derbi görüşü;

F.Bahçe-Beşiktaş maçında yaşanan olaylar spor hukuku dışında her açıdan tartışıldı. Oysa TFF’nin kuralları açık.

Futbol Disiplin Talimatı’na göre, kulüpler, taraftarlarının ihlallerinden dolayı objektif olarak sorumludur. Diğer bir deyişle, kulüpler hiçbir kusuru olmadığını ispatlasa bile, maçın gidişatına etki eden ve güvenliği tehdit eden davranışlarda bulunan taraftarlarının yaptıklarından kesinlikle kulüpler sorumludur.

Spor hukukunda kulüplerin, taraftarlarının davranışları sebebiyle kusursuz sorumluluğu tartışılıyor. Bu tartışmaya F.Bahçe de katkı sundu. Taraftar olayları sebebiyle sahası kapanan F.Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde seyircisiz oynadığı Bate Borisov maçında, Sarı-Lacivertli taraftarlar stadyumun dışından sahaya paraşütle meşaleler göndermişti. UEFA ve ardından CAS, F.Bahçe’nin taraftarlarının maç esnasında karşılaşmanın gidişatını etkileyecek her türlü davranışından sorumlu olduğuna karar vermişti. F.Bahçe camiası, geçmiş yıllarda tanık olduğumuz saha olaylarını ve TFF’nin verdiği kararları örnek gösteriyor. Bu örnekler, savunma için ileri sürülebilir fakat ikna edici değildir. TFF’nin adamına göre karar verdiğini biliyoruz. TFF, kuralları uygulamıyor. Ancak bu durum, uygulanması gereken kuralı ortadan kaldırmıyor. TFF mevzuatı açık. TFF yönetim kurulunun takdir yetkisi yok. Eleme usulü oynanan bir maç, seyircilerin davranışları yüzünden tatil edilirse, TFF Yönetim Kurulu, hükmen mağlubiyet kararıyla beraber takımın o sezon için bu müsabakalardan ihracına karar vermek zorundadır. Maçın kaldığı yerden devam etmesi ancak maçın tatili kararının doğru olmadığı hallerde mümkün olabilir. F.Bahçe-Beşiktaş maçında gerçekleşen olayların ardından maçın tatil edilmesi doğru olduğuna göre, karşılaşmanın kaldığı yerden devam etmesi düşünülemez.

Kaynak : AKŞAM

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.