X

Fenerbahçe’den “saat” tepkisi!

Fenerbahçe Kulübü, transferin 31 Ocak'ta saat 18.00'de sona ermesine yaptığı itirazın reddedilmesine tepki gösterdi. Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, transferlerin bazen son 1 saat, hatta son 1 dakika içinde dahi belli gelişmelere bağlı olarak gerçekleşebildiği belirtildi.

Fenerbahçe’den “saat” tepkisi!

Fenerbahçe Kulübü, ara transfer dönemi bitiş saatiyle ilgili talimat hükmüne karşı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kuruluna başvurduklarını, ancak kurulun verdiği ret kararını kabul etmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, transferlerin bazen son 1 saat, hatta son 1 dakika içinde dahi belli gelişmelere bağlı olarak gerçekleşebildiği belirtildi.

Açıklamada, Avrupa ile Türkiye arasındaki saat farkının da göz önünde bulundurulması halinde ara transfer döneminin daha erken saatlerde sona erdiğine dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

“Kulübümüz geçtiğimiz günlerde TFF Yönetim Kurulu tarafından bildirilen ve transferlerin Kulüp Lisans Kuruluna transferin son günü saat 18.00’e kadar onay için sunulmasını öngören talimat hükmüne karşı tahkim yoluna başvurmuştur. Tüm futbol camiasının da malumu olduğu ve hatta her sezon televizyon yayınlarına da yansıdığı üzere, transferler bazen son 1 saat hatta son 1 dakika içinde dahi belli gelişmelere bağlı olarak gerçekleşebilmektedir. Bazen dünyanın başka bir ucundaki bir kulübün transferde yaptığı bir hamle, ülkemize kadar uzanan transferler zincirine yol açabilmektedir. Kaldı ki ülkeler arası saat farkı ile özellikle Avrupa ligleriyle aramızda 2 saat fark olduğunu da hesaba kattığınızda Türkiye’de transferin hemen hemen saat 16.00 itibarıyla sona ermesi sonucuyla karşılaşılmaktadır.”

Açıklamada, “Transfer süreçlerinin dinamik doğası itibarıyla kaçınılmaz olan bu gerçekler görmezden gelinerek yapılan talimat değişikliği, bizlere bir kez daha futbolun kendi ihtiyaçlarına, doğasına ve gerçeklerine uzak bir anlayışla yönetildiğini göstermektedir. Kulüp Lisans Kurulunun, futbol dünyasının gerçeklerine uyum sağlamasını beklediğimizi ısrarla dile getirmemize rağmen, kulüplerin diğer tüm ülkelerin aksine, rutin iş mesaisi saatlerine uymak zorunda bırakıldığını ve bu durumu Tahkim Kurulunun olumsuz kararıyla bir kez daha kabul etmek zorunda kaldığımızı, başvurumuzun sadece bu hususa ilişkin olduğunun da altını çizerek belirtmek isteriz.” ifadeleri kullanıldı.

 

Kaynak : F5HABER

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.