X

Fatih Terim, ‘kafa’ yoruyor!

Beşiktaş'ın ligdeki 15 golünü kafa vuruşuyla atması, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in önlem almasına neden olacak.

Fatih Terim, ‘kafa’ yoruyor!

Millyet Gazetesi’nden Nevzat Dindar’ın haberine göre; Şampiyonluk yolundaki rakibinin hava toplarında büyük üstünlüğünü gören Fatih Terim, bunu engelleyecek formülü bulmak için uğraş veriyor. Tecrübeli teknik adam, özellikle Talisca’nın topla buluşmasını önlemek için çalışacak, Quaresma‘yı ise Nagatomo‘ya bırakacak.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, rakibinin en büyük gücünü görerek işe başladı, “kafa” gollerine çare bulmak için kafa yormaya başladı.

Türk Telekom Stadı’nda şampiyonluk için büyük önem taşıyan 90 dakikadan zaferle ayrılmak isteyen Terim, kendilerinin en zayıf, rakiplerinin ise en güçlü olduğu noktanın hava topları olduğunu belirleyerek işe soyuldu. Galatasaray’ın yan top zaafına karşılık, Beşiktaş’ın bu sezon ligde 15 golü kafa ile atmasının ve bu konuda ligin en iyisi olmasının kendileri için sorun yaratabileceğini düşünen Terim, ilk olarak bunu engelleyecek bir formül üzerinde çalışıyor.

Terim’e göre, Talisca, hava toplarında eşleşilmesi en zor görünen isim… Brezilyalı futbolcunun geriden gelip kafa vurmasının savunma için handikap olduğu, bu nedenle Donk ve Fernando’nun bu konuda son derece uyanık olması gerektiği vurgulandı. Fatih Hoca, Atiba ve Tosic gibi isimlerin de geriden gelip hava toplarında tehlike yaratacağını düşünerek, öğrencilerini de buna göre hazırlayacak.

Diğer taraftan Quaresma’nın etkili ortalarının önlenmesi için de Nagatomo’ya büyük iş düşecek. Terim, Japon futbolcuya, ilk işinin Portekizli futbolcuyu etkisiz bırakması gerektiğini söyleyecek.

Denayer’in hava hakimiyetinin istenen düzeyde olmaması büyük bir handikap gibi görünürken, Fatih Terim bu açığı Maicon, Donk ve Fernando gibi isimlerle kapatmaya çalışacak.

Muslera’dan son dönemde olduğu gibi yine yan toplarda çıkması istenecek.

Kaynak : FANATİK

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.