X

Erkan Sözeri: Asla tedbiri elden bırakmayacağız

Spor Toto 1. Lig'de ilk yarıyı lider bitirmeyi garantileyen Gençlerbirliği'nin teknik direktörü Erkan Sözeri, "Hiçbir zaman rehavete kapılmayacağız." dedi.

Erkan Sözeri: Asla tedbiri elden bırakmayacağız

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Sözeri,  saha içinde ve dışında gösterdikleri duruştan dolayı oyuncularına teşekkür etti.
 
Takımdaki birlik ve beraberliğe işaret eden Sözeri, “Beni en çok mutlu  eden şey takımımızın duruşu. Oyuncularımızın güzel bir birliktelikleri var. Bizin  en büyük rakibimiz bu bütünlüğün bozulması diye nitelendirdik. Çok şükür  oyuncularımız çok güzel duruş sergiliyorlar. Antrenmanlar, maçlar ve saha dışında  çok güzel arkadaşlıkları var. Dolayısıyla bunu sahaya da yansıttılar. Her şey  ekonomi, çok kaliteli kadro değil. Kaliteli kadronun üzerine bütünlük,  birliktelik koyabilirseniz, o zaman farkındalık yaratabiliyorsunuz.” ifadelerini  kullandı.
 
Sözeri, yaşanan ufak tefek sorunları da krize dönüşmeden aile içinde   çözdüklerini dile getirerek, başarıda herkesin ortak payının bulunduğunu  vurguladı.
 
Gençlerbirliği’nin geçen sezon Süper Lig’de küme düştüğünü hatırlatan  Sözeri, “Sezon başında camiamızın morali biraz bozuk olsa da şimdilik bunu  atlatmış durumdayız. Bu demek değildir ki şampiyon olduk. Asla tedbiri elden  bırakmayacağız. Bu işi ne zaman matematiksel olarak sonlandırırsak, o zaman tamam  diyeceğiz. Oyuncularım da biz de bunun bilincindeyiz.” değerlendirmesinde  bulundu.
 
Sözeri, her maça final niteliğinde hazırlandıklarının altını çizerek,  şunları kaydetti:
 
“Bu hafta da Adana Demirspor ile yine final gibi bir maçımız var. Bu  maçı da güzel bir şekilde geçip puan farkını daha da artırmak ana hedefimiz  olacak. Çünkü bakıldığı zaman bu ligde puan farkları çok çabuk kapanabiliyor. Bir  takım 3-5 maç seri yaptığında hemen yanınıza gelebiliyor. O yüzden hiçbir zaman  rehavete kapılmayacağız.”
 
İstatistiklerde de kırmızı-siyahlı takımın ön plana çıktığına dikkati  çeken Sözeri, “Topun oyunda bizde kalma süresi yüzde 57. Bu konuda ligimizde  birinci sıradayız. Koşu mesafeleri, yüksek hızda koşu… Hep ilk sıradayız. Bu  takımımız ne kadar olaya motive olduğunu gösteriyor. Süper Lig’de topu geri  kazanma süresi ortalaması 13.8 saniye. Biz kaybettiğimiz topu 8.5 saniye  ortalamasıyla geri kazanıyoruz. Bu da bizim açımızdan güzel bir istatistik.” diye  konuştu.
 
Sözeri, hücumda “bitiricilik” noktasında daha etkili olmaları  gerektiğini belirterek, “Gol yollarında biraz daha başarılı olabilseydik 3-5 puan  fazlamız olabilirdi. Bizim gibi kaliteli takımlar oyunu bu kadar forse  edebiliyorsa o golleri de yapabilmeli.” yorumunda bulundu.
 
“Kaliteli takım ama yaşlı, fiziksel olarak düşerler.” eleştirilerini  şu ana kadar boşa çıkardıklarını söyleyen Sözeri, transfere ilişkin soruya ise şu  yanıtı verdi:
 
“Hayır diyemeyeceğimiz bir oyuncu olursa aramıza katabiliriz.  Sırbistan’dan o alınmış, bu alınmış diye yazıyorlar. Bu takımın teknik direktörü  benim, böyle bir şey yok. Şu an tamamen kupa ve Adana Demirspor maçına  yoğunlaştık. Ondan sonraki süreç ne getirir bilinmez. Gol yollarında sıkıntımız  var mı? Var. Ancak pozisyona giriyor muyuz? Giriyoruz. Kaliteli oyuncularımız var  mı? Var. Bu kaliteli golcüler o golleri yapacaklar, eminim.”
 

Kaynak : MİLLİYET

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.