X

Ceferin’den FB ve GS’ye müjde

UEFA Başkanı, İtalya basınına yaptığı açıklamada FFP kuralları konusunda daha esnek olacaklarını dile getirdi.

Ceferin’den FB ve GS’ye müjde

UEFA Başkanı Ceferin, ülkemizden F.Bahçe ve G. Saray’ın yanı sıra Avrupa’dan çeşitli kulüplerin sorun yaşadığı Finansal Fair Play anlaşmaları ile ilgili önemli mesajlar verdi. Ceferin, Avrupa futbolunda yeni bir denge oluşturacağız. Bunun için Finansal Fair Play kurallarında reforma gideceğiz. Her kulübün kendi potansiyeline ulaşmasını istiyoruz. Maddi açıdan kendini kanıtlamış kulüplerin harcama özgürlüğünü artıracağız. Ayrıca, yeniden yapılanma anlaşmalarını biraz daha esneteceğiz diye konuştu.

31 OCAK’TA GÖRÜŞME YAPLMIŞTI

Hatırlanacağı gibi UEFA ile eski başkan Aziz Yıldırım döneminde benzer bir anlaşma imzalayan F. Bahçe’de ise mevcut başkan Ali Koç, yeniden yapılanma konusunda aralık ayında yaptığı açıklamada, 60 milyon euro kâr elde etmemiz lazım, bu da mümkün değil ifadelerini kullanmıştı. Kanarya, UEFA ile son olarak 31 Ocak’ta bir toplantı gerçekleştirmişti. G.Saray da UEFA ile 2022 yılına kadar dek yapılandırma anlaşması yapmıştı. Sarı-Kırmızılı kulüp, bu anlaşmayla transfer harcamalarında ve maaş bütçesinde belli sınırlandırmalara gitmeyi kabul etmişti. 

Kaynak : AKŞAM

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.