X

Muharrem Gülergin Anılacak!

Adana Demirspor’un Efsane Isimlerinden Muharrem Gülergin Vefatının 21. Yıldönümünde Kabri Başında Anılacak.

Muharrem Gülergin Anılacak!

7 Ağustos 2016 Pazar günü saat 11.00’de Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenecek olan anma törenine ailesinin ve spor adamlarının yanı sıra Adana Demirspor camiasının da katılması bekleniyor.  Muharrem Gülergin kimdir?
1924 doğumlu olan Muharrem Gülergin demiryolcu bir babanın 4 çocuğundan ikincisidir. 1940 yılında kurulan Adana Demirspor kulübünde ilk yılından itibaren futbolcu, yüzücü, sutopu oyuncusu ve atlet olarak 4 branşta hizmet verdi, yüzme ve sutopu branşlarında milli takım kaptanlığına kadar yükseldi.
1957 yılında futbolu, 1962 yılında ise sutopunu bırakarak jübile yapan Gülergin, sırasıyla Adana il yüzme ajanlığı, yüzme-sutopu milli takımları teknik menajerliği, Adana Demirspor futbol takımı teknik direktörlüğü ve Adana Demirspor kulübü yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. 1972-73 sezonunda Adana Demirspor’u birinci lige çıkaran teknik adam olan Gülergin, Fatih Terim’in yetişmesinde de pay sahibidir.
Evli ve üç çocuk sahibi olan Gülergin, 7 Ağustos 1995 tarihinde Adana’da hayatını kaybetti. 
Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.