X

“hedef 1 Milyon Süper Çocuk”

Türkiye Dâhil Dünyada 196 ülkede Uygulanan ıaaf (uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği) çocuk Atletizmi Projesi’nin “1 Milyon Süper çocuk” Sloganıyla.

“hedef 1 Milyon Süper Çocuk”

2012 yılında uygulamaya konulan ancak 2014 yılında IAAF Çocuk Oyunları Koordinatörlüğüne Necdet Ayaz’ın getirilmesinden sonra Türkiye’de aktif olarak uygulanan proje ile 7-12 yaş aralığında ki çocukların spora kazandırılması ve onları yetiştirecek eğitmenlerin düzenlenecek kursla eğitilmesi amaçlanıyor. IAAF Çocuk Atletizmi Projesi çerçevesinde 2014-2016 yılında Türkiye genelinde 147 kurs açıldı, bu kurslara 3819 kursiyer katılıp, 7233 çocuğa uygulama yaptırılarak ulaşıldı. Projenin 2017 yılında ilk kursu Manisa’da açıldı ve 325 kursiyer ile 140 öğrenci uygulamaya katıldı. IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörü Necdet Ayaz, Gaziantep’te 2017 yılının ikincisi gerçekleştirilecek kurs öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Türkiye’nin genç nüfusunun öncelikle spora, sonrasında atletizme kazandırılmasını milli bir görev kabul ediyoruz. 7-12 yaş grubunda çocuklarımızın eğitimi ve eğitimcilerinin yetiştirilmesi amaçlayan uluslararası projede Türkiye’nin çalışmaları takdirle karşılandı ve Türkiye Atletizm Federasyonu’na teşekkür edildi. Biz bu projeyi dünyada uygulanan örneklerinden farklılaştırmak adına içine “Madde Bağımlılığı ve Çocuklar”, Sporda Psikolojik Yaklaşım” ve “Fair-Play” gibi dersleri ekledik. Ayrıca geçmişine değer vermeyenler, geleceklerine yön veremezler felsefesi ile Eskimeyen Değerlerimizi yeni nesle tanıtmaya başladık. Onların hatırlanmaktan duyduğu memnuniyet bizi de mutlu etmektedir.”

Ayaz, ayrıca bu yıl projeye anaokulu çocuklarının da dâhil edildiğini, atılan bu adımın veliler tarafından büyük takdir gördüğünü vurguladı. Koordinatör Ayaz, çalışmalarda Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Genel Sekreter Fahrettin Yıldız tarafından büyük destek gördüklerini vurguladı. Muharrem Dalkılıç’a Avrupa Ödülü Gaziantep’te düzenlenecek olan kurs sırasında bir de ödül töreni gerçekleştirilecek. Türkiye’nin yetiştirdiği efsane atletlerden, Atletizm Federasyonu Başkanlığı görevinde de bulunan Gaziantepli Muharrem Dalkılıç’a Avrupa’dan kazandığı ödül Gaziantep’te düzenlenecek bir törenle verilecek. Dalkılıç, Avrupa Atletizm Federasyonları Birliği’nin üye ülkeleri arasında atletizmin kalkınması ve geliştirilmesine katkı sağlayan kişilere verdiği ödülü, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’ın aday göstermesi sonucu 2015 yılında kazanan isim olmuştu. Bu ödül kendisine memleketi Gaziantep’te düzenlenecek “Eskimeyen Değerler” töreni sırasında verilecek.
 
Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.