X

Zeynep Yetgil’den altın madalya

U23 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda bugün oynanan final mücadelesinde 53 kiloda Zeynep Yetgil, Belaruslu Katsiarya Pichkouskaya’yı 6-5 yenerek altın mada...

Zeynep Yetgil’den altın madalya

U23 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda bugün oynanan final mücadelesinde 53 kiloda Zeynep Yetgil, Belaruslu Katsiarya Pichkouskaya’yı 6-5 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.
İstanbul Bağcılar Spor Salonu’nda düzenlenen U23 Avrupa Güreş Şampiyonası kadınlar müsabakaları bugün sona erdi. Şampiyonayı 2 altın 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 5 madalya ile tamamlayan milliler takım halinde 3. oldu.
Bugün yapılan final mücadelesinde 53 kiloda 17 yaşındaki Zeynep Yetgil, Belaruslu Katsiarya Pichkouskaya’yı 6-5 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. 65 kiloda bronz madalya için mindere çıkan Aslı Tuğcu da İsveçli rakibi Moa Lena Maria Nygren’i 3-1 yendi ve bronz madalya kazandı. Böylelikle Türkiye Kadın Milli Takımı, şampiyonayı 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 5 madalya ile tamamladı.
Erkekler yarı final maçlarında ise 57 kiloda Bekir Şahin, Rusya’dan İbragim İlyasov’a 11-0, 65 kiloda Utku Doğan, Rusya’dan Nachyn Sergeevitch’e 14-2 yenilerek bronz madalya mücadelesine kaldı.
70 kiloda mücadele eden Enes Uslu ise nefesleri kesen ve 5-5 berabere bir maçın ardından son puanı aldığı için finale yükselmeyi başardı. Enes yarın akşam finalde Ukrayna’dan Oleksii Boruta ile karşılaşacak.
57 kiloda Bekir Şahin ve 65 kiloda Utku Doğan’ın rakipleri yarın sabah yapılacak olan repesaj maçlarından sonra belli olacak. 97 kiloda ülkemizi temsil eden Feyzullah Aktürk ise Alman Erik Swen Thiele ile bronz maçına çıkacak. 79 kilodaki Muhammet Lütfi Küçükyıldırım ise Ermeni Andranik Gabrielyan ile sabah seansında repesaj maçı yapacak.

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.