X

Vincenzo Montella: “Umarım Türkiye ve İtalya aynı gruba düşmez”

Adana Demirspor’da Teknik Direktör Vincenzo Montella, Dünya Kupası’nda play-off’a kalan A Milli Takım ile ilgili, "Ben İtalyanım, umarım Türkiye ...

Vincenzo Montella: “Umarım Türkiye ve İtalya aynı gruba düşmez”

Adana Demirspor’da Teknik Direktör Vincenzo Montella, Dünya Kupası’nda play-off’a kalan A Milli Takım ile ilgili, "Ben İtalyanım, umarım Türkiye ve İtalya aynı gruba düşmez" dedi. Altay’ın kaliteli bir takım olduğunu vurgulayan Montella, "İlk 7 maçta 5 galibiyet aldılar. Son 5 maçtır kazanamıyorlar. Kazanmak istedikleri için dengelerini bozabilirler. O yüzden bizim kendi hazırlığımızı yaparak oraya gitmemiz gerekiyor” diye konuştu.Adana Demirspor’da Teknik Direktör Vincenzo Montella, Dünya Kupası’nda play-off’a kalan A Milli Takım ile ilgili, "Ben İtalyanım, umarım Türkiye ve İtalya aynı gruba düşmez" dedi. Altay’ın kaliteli bir takım olduğunu vurgulayan Montella, "İlk 7 maçta 5 galibiyet aldılar. Son 5 maçtır kazanamıyorlar. Kazanmak istedikleri için dengelerini bozabilirler. O yüzden bizim kendi hazırlığımızı yaparak oraya gitmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Ligde 16 puanla 10. sırada bulunan mavi-lacivertli ekip, deplasmanda pazar günü karşılaşacağı Altay maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde sürdürüyor. Antrenmandan önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Altay maçının öneminden bahsederek, “Bu arada dinlenme fırsatımız oldu. Milli oyuncularımız geri döndü ve tekrardan hazırlıklara başladık. Maça olan yaklaşımımız çok çok önemli. İyi, güzel bir maç olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“UMARIM TÜRKİYE VE İTALYA AYNI GRUBA DÜŞMEZ”
A Milli Takım’ın maçını izlediğini ve beğendiğini belirten Montella, “Türkiye Milli Takımı’nı tebrik ediyorum. İtalya da play-off’a kaldı. Umarım 2 takım da play-off’tan gruplara kalma şansını elde eder. İtalya Milli Takımı’nın teknik direktörü çok muazzam bir hoca. Ben buna eminim ki, play-off’tan çıkıp bizi Dünya Kupası’na götürecek. Ben İtalyanım, umarım Türkiye ve İtalya aynı gruba düşmez” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE DİĞER ÜLKELERE GÖRE DAHA FARKLI”
Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak’ın yabancı kuralına gösterdiği tepkiye de değinen Vincenzo Montella, “Aslında federasyonunun koyduğu bir kural. İster istemez kabul etmek zorundasınız. Türkiye diğer ülkelere göre daha farklı. Baktığınızda İtalya’da böyle bir kural yok. Hem hocanın hem de kulübün işi daha kolay” dedi.

“DEPLASMAN PERFORMANSI İYİ”
Adana Demirspor’un deplasman performansını beğendiğini kaydeden Montella, “İlk maçımızı saymazsak deplasmanda iyi maçlar oynadığımızı düşünüyorum. Son oynadığımız deplasman maçı da hiç fena değildi. Rakibinde gücünü hesap etmek ve ona göre hazırlanmak lazım” şeklinde konuştu.

“KALİTELİ OLDUKLARINI GÖSTERDİLER”
Ligde karşılaşacakları Altay’ı da değerlendiren Adana Demirspor Teknik Direktörü Montella, daha sonra şunları söyledi:
“Altay takımı kaliteli olduğunu gösterdi. İlk 7 maçta 5 galibiyet aldılar. Son 5 maçtır kazanamıyorlar. Böyle rakipler bu tarz periyotlardan sonra kazanmak isteyecektir. Aslında bizim için de avantaj olabilir. Kazanmak istedikleri için dengelerini bozabilirler. O yüzden bizim kendi hazırlığımızı yaparak oraya gitmemiz gerekiyor.”

MATİAS VARGAS: “BURADA OLMAM ÇOK MUTLULUK VERİCİ”
Mavi-lacivertli ekibin kanat oyuncularından Matias Vargas ise Adana’yı çok sevdiğini, Adana Demirspor taraftarının da Arjantin taraftar topluluğuna benzediğini söyledi. Vargas, “Türkiye ligi çok büyük bir lig. Gelişmek için çok çabalayan bir lig. Dünya çapınca olmaya çalışan bir lig. Benim tek hedefin Pazar gün ki maçı kazanmak. Her hafta adım adım ilerleyerek gidiyorum. Çok sevdiğim bir yerdeyim. Burada olmam çok mutluluk verici. Adana Demirspor taraftarı Arjantin taraftar topluluklarına çok benziyor. Uzun bir süre biz seyircisiz oynadık. Seyircili maçlar başladığında onların tutkuları beni çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

BELHANDA: “FORMA VERİLDİĞİ TAKTİRDE OYNAYACAĞIM”
Takımın golcülerinden Younes Belhanda ise Altay maçına hazırlandıklarını vurgulayarak, “Aldığımız galibiyet çok önemliydi. Önümüzde zorlu bir mücadele var. Çıkıp elimizden geleni yapacağız. Ligi üst sıralarda bitirebilmemiz ve bir önceki galibiyetimizi önemli kılabilmemiz için kazanmamız gerek. Sakatlığım konusunda şu an kendimi iyi hissediyorum. Forma verildiği taktirde oynayacağım” dedi.

“SAHADA OLMAYI İSTİYORUM”
Sahanın dışında olmayı hiç istemediğini aktaran Belhanda, “Sahanın dışında olmak beni çıldırtıyor. Sahada olmayı istiyorum. Arkadaşlarım, taraftarlar beni özledi biliyorum. Ben de sahada olmayı özledim. Bu benim işim ve bundan keyif alıyorum. Her defasında sahada olmak istiyorum ve sahada yerimi alacağım” diye konuştu.
(Umutcan İşledici/İHA)

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.