X

Atletizm Milli Takımı, Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda sahne alıyor

Atletizm Milli Takımı, Polonya’da gerçekleştirilecek Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda mücadele edecek. Torun’da düzenlenecek 36. Avrupa Salon Atl...

Atletizm Milli Takımı, Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda sahne alıyor

Atletizm Milli Takımı, Polonya’da gerçekleştirilecek Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda mücadele edecek. Torun’da düzenlenecek 36. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’yi 2’si kadın 13 sporcu temsil edecek. 5 Mart’ta başlayacak şampiyona 7 Mart’ta noktalanacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Turkcell ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun iş birliğiyle önemli başarılara imza atan Türk atletizminin yıldızları, bu kez Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda sahne alıyor. Polonya’nın Torun kentinde gerçekleştirilecek şampiyonaya 2’si kadın 13 ay-yıldızlı atlet katılacak. Bu sene 36’ncısı düzenlenecek Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası 5-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Arena Torun’da yaklaşık 50 Avrupa ülkesinden 600’e yakın atletin mücadele edeceği şampiyona, 20 aylık aranın ardından düzenlenen ilk büyük şampiyona olarak da tarihe geçecek.

TÜRKİYE KAFİLESİNİN YAŞ ORTALAMASI 21
Türkiye, bu önemli turnuvaya 21 yaş ortalaması olan genç bir kadro ile katılacak. Milliler, daha önce bu şampiyonada sekiz madalya (2 altın, 5 gümüş, 1 bronz) elde ederken 2009’dan itibaren son 6 organizasyonun hepsinden de en az bir madalya ile ayrılmayı başardı. Bu sene 8 branşta şampiyonluk kovalayacak ay-yıldızlı kafilede şu sporcular yer alıyor:

ERKEKLER
Kayhan Özer, Umut Uysal, Oğuz Uyar – 60 metre
Berke Akçam, İlyas Çanakçı, Kubilay Ençü – 400 metre
Furkan Aktaş, Mikdat Sevler – 60 metre engelli
Abdurrahman Gediklioğlu – 3000 metre
Ersu Şaşma – Sırıkla atlama
Necati Er – Üç adım atlama

KADINLAR
Tuğba Danışmaz – Üç adım atlama
Emel Dereli – Gülle atma
-İHA-

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.