X

Spor hisselerine harcama şoku!

TFF'nin açıkladığı harcama limitlerinin ardından Fenerbahçe yönetiminin ligden çekilme, havuzdan çıkma opsiyonunu genel kurula getirmeyi değerlendirdiği yönünde, kaynağı belirtilmeyen iddialar spor kulüplerinin hisselerinde açılışta sert düşüşe yol açtı

Spor hisselerine harcama şoku!

TFF’nin Süper Lig kulüpleri için 2020-2021 futbol sezonuna yönelik açıkladığı harcama limitleri, kulüpler tarafından birbirinden farklı tepkilerle karşılaştı. Geçen sezondan bu yana harcama limitleri ile ilgili tepkilerini sert şekilde dile getiren Fenerbahçe yönetiminin, son açıklanan limitlere tepki olarak yaptığı açıklamadan sonra özellikle sosyal medyada bazı spor yorumcularının dile getirdiği bir iddianın spor kulübü hisselerine negatif yansıması dikkat çekti.

Dün seans kapanışından sonra dile getirilen iddialarda Fenerbahçe yönetiminin harcama limitlerine karşı kararlar almayı planladığı, seçenekler arasında ise Süper Lig’ten çekilme, naklen yayın havuzundan çıkma gibi seçenekler olduğu ve bu seçenekleri Fenerbahçe Genel Kurulu’na getirmeyi değerlendirdiği yönündeki bu iddialar, spor kulüplerinin Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde negatif yansıma buldu. Buna karşılık Fenerbahçe kulübünün yayınladığı açıklamada bu dedikoduları doğrulayacak net bir bilgi yer almadı. Fenerbahçe kulübünün resmi sitesinden yaptığı açıklamada alınacak olan kararların ilerleyen günlerde kamuoyuyla ve taraftarla paylaşılacağı belirtildi. Yani dedikoduların doğruluk payı konusunda hiç bir resmi açıklama bulunmuyor.

Dünkü BIST seansını 14.08 TL’lik hisse başına fiyatla tamamlayan Fenerbahçe hisseleri, bugünkü seansta ise açılışta yüzde 5.54 düşüşle, 13.30 TL fiyata geriledi. Böylece Fenerbahçe’nin piyasa değerinde ilk seansın açılışında 77.2 milyon TL’ye varan gerileme yaşandı.

Açılışta BIST’te Trabzonspor hariç tüm spor kulübü hisseleri için devre kesici uygulandı. Yani hisse senetlerinde tek fiyattan emir toplama yapıldı.

Galatasaray hisseleri ise açılış seansında yükselişle başladı. Fakat devre kesici uygulamasının ardından yüzde 3.79 düşüş gerçekleşti. Galatasaray’ın piyasa değerinde ilk aşamada 54 milyon TL artış yaşanırken ardından yaşanan düşüşle 54 milyon TL değer kaybı gerçekleşti. Tekrar toparlanan hisselerde saat 10:58 itibariyle değer kaybı 37.8 milyon TL. Trabzonspor hisseleri ise ilk aşamada yüzde 4.35 düşüşle 40 milyon TL değer kaybetti. Daha sonraki toparlanmayla bu değer kaybı geriledi.

Beşiktaş hisselerinde ilk seansta yüzde 4.98’e varan değer düşüşü yaşanırken bu düşüş sırasında piyasa değerindeki kayıp ise 38.4 milyon TL’yi buldu.

İlerleyen dakikalarda spor hisseleri yeniden toparlanmaya başlarken Trabzonspor hisse senetleri değer kaybını yüzde 1.79’a kadar geriletti. Fenerbahçe hisse senetleri ise devre kesicinin devreden çıkması sonrasında hisse fiyatları 13.59’a yükselirken değer kaybı yüzde 3.48’e geriledi. Fakat ilerleyen dakikalarda dalgalanma çok sert şekilde devam etti. Fenerbahçe hisseleri 11:13 itibariyle 13.21 TL’ye gerilerken, değer kaybı yüzde 6.18’e, piyasa değerindeki erime ise 86 milyon TL’ye ulaştı. Beşiktaş hisselerinde değer kaybı yüzde 1.56’ya geriledikten sonra yeniden gelen satış dalgasıyla hisse senetlerindeki değer kaybı yüzde 7.47’ye yükseldi. Galatasaray hisselerinde değer kaybı yüzde 2.65’e geriledikten sonra gelen yeni satışlarla değer kaybı 11:15 itibariyle yüzde 4.54’e çıktı.

Kaynak : F5HABER

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.