X

Pauleta: G.Saray-Benfica maçının favorisi yok

Portekizli efsane futbolcu Pauleta, UEFA Avrupa Ligi son 32 turundaki Galatasaray-Benfica eşleşmesiyle ilgili, "Çok güzel iki maç izleyeceğiz. Turun favorisi yok" dedi.

Pauleta: G.Saray-Benfica maçının favorisi yok

Kariyerini Fransız ekibi Paris Saint-Germain’de (PSG) noktalayan  Pauleta (Pedro Miguel Carreiro Resendes), Avrupa Ligi’ndeki Galatasaray-Benfica  eşleşmesini AA muhabirine değerlendirdi.
 
Galatasaray ve Portekiz ekibi Benfica’nın birbirlerine denk ekipler  olduğunu aktaran Pauleta, “Böyle eşleşmelerde favori olmaz. Hem tarih hem de güç  açısında birbirlerine benziyorlar. Çok güzel iki maç izleyeceğiz. Turun favorisi  yok.” ifadelerini kullandı.
 
UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında 14 Şubat Perşembe günü  yapılacak maçta Galatasaraylı taraftarların İstanbul’da oluşturacağı atmosfere  ilişkin Pauleta, şunları kaydetti:
 
“Benfica çok büyük bir kulüp. Tutkulu tarafların ve baskının önünde  oynamaya çok alışık. İstanbul’daki atmosfer Galatasaray için avantaj ancak  Benfica’nın bundan etkileneceğini düşünmüyorum.”
 
“Mitroglou gerçek bir 9 numara”
 
Portekiz Milli Takımı’nda da uzun yıllar forma giyen Pauleta,  Galatasaray’ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Kostas Mitroglou’nun  sarı-kırmızılı takıma güç katacağını söyledi.
 
Pauleta, 30 yaşındaki Yunan forvet ile ilgili şu değerlendirmede  bulundu:
 
“Mitroglou gerçek bir 9 numara. Galatasaray’a güç katacağına  inanıyorum. Benfica’da çok güzel sezonlar geçirdi. Olympique Marsilya’da biraz  düşüşe geçti ama çok önemli bir golcü. Türkiye’de tekrardan başarılı olacağını  düşünüyorum.”
 
Spor Toto Süper Lig’de her sezon heyecanlı bir şampiyonluk yarışı  yaşandığını ifade eden Pauleta, “Her sene 4-5 takım şampiyonluğa oynuyor. Bu  durum da ligin seviyesinin yükselmesini sağlıyor. Her sene kaliteli isimler  transfer oluyor. Ancak Türk takımları genç oyuncular yetiştirip yurt dışına  transfer etmeli.” şeklinde görüş belirtti.
 
PSG’nin yanı sıra İspanya’nın Deportivo La Coruna ve Fransa’nın  Bordeaux takımlarında da forma giyen Pauleta, futbolculuk kariyerinde bir dönem  menajeri aracılılığıyla Galatasaray’la görüşmeler yaptığını belirterek, “Süper  Lig ve Galatasaray’da oynayamadığım için üzgünüm.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak : MİLLİYET

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.