X

Fenerbahçe’den ’kumpas’ açıklaması

Fenerbahçe Kulübü, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 19 yıl avukatlığını yapan sanıklardan Orhan Erdemli’nin, Fenerbahçe’ye kumpas kurulduğunu mahkemede ...

Fenerbahçe’den ’kumpas’ açıklaması

Fenerbahçe Kulübü, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 19 yıl avukatlığını yapan sanıklardan Orhan Erdemli’nin, Fenerbahçe’ye kumpas kurulduğunu mahkemede itiraf ettiğini duyurdu.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:
"FETÖ/PDY’nin ‘Futbolda şike’ soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla açılan ve Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda görülen, 108 sanığın Fenerbahçe’ye kumpas kurdukları iddiasıyla yargılandığı davada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 19 yıl avukatlığını yapan sanıklardan Orhan Erdemli, Fenerbahçe’ye kumpas kurulduğunu mahkemede itiraf etti.
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen ‘Fenerbahçe kumpas’ davası Silivri’de devam ediyor. 5.duruşma haftası devam eden davada önemli itiraflar da geliyor.
Silivri’de geçtiğimiz yılın Şubat ayında başlayan Fenerbahçe’ye Kurulan Kumpas Davası’nın 5. duruşma haftasında önemli itiraflar geldi. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in avukatlarından sanık Orhan Erdemli savunmasında, "FETÖ’nün yargı ve emniyetteki üyelerinin kumpasıyla Fenerbahçe Kulübü Başkanı Azız Yıldırım ve diğer yöneticilere operasyon yapıldı" dedi.
Savunmasında darbe girişimini FETÖ’nün yaptığından emin olduğunu da belirten sanık Erdemli, “FETÖ’nün yargı ve emniyetteki üyelerinin kumpasıyla Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilere operasyon yapıldı. Firari savcılar Fikret Seçen ve Zekeriya Öz ile firari avukatlar Halil İbrahim Koca ve Cemalettin Mutlu koordineli bir şekilde çalıştı" ifadelerini kullandı.
Sanık Orhan Erdemli, 3 Temmuz sürecinde operasyonu yapan emniyetçilere bunun hukuk dışı olduğunu aktardığını iddia ederek, o dönemde gözaltına alınan sanıklara "Aziz Yıldırım’ı verin, akşama evdesiniz." denildiğini duyduğunu da beyan etti."

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.