X

Ersun Yanal sessizliğini bozdu

Teknik Direktör Ersun Yanal, Fenerbahçe ile görüştüğünü açıklayarak, “Evet Fenerbahçe ile görüştüm. Konu Fenerbahçe ise gerisi teferruattır“ dedi. ...

Ersun Yanal sessizliğini bozdu

Teknik Direktör Ersun Yanal, Fenerbahçe ile görüştüğünü açıklayarak, “Evet Fenerbahçe ile görüştüm. Konu Fenerbahçe ise gerisi teferruattır“ dedi.
Atlas Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen “3. Atlas Geleceği Konuşuyor“ etkinliği Kuşadası’nda başladı. Kuşadası Korumar Otel’de gerçekleşen ve 2 gün sürecek olan etkinlikte son günlerde adı Fenerbahçe ile anılan Teknik Direktör Ersun Yanal’da bir konuşma yaptı. 2 gün sürecek ve sunuculuğunu da ünlü oyuncu Hakan Bilgin’in yaptığı panelin ilk oturumunda Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Gürkan Kubilay, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Serkan Karaismailoğlu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yüce, Homeopati Uzmanı Dr. Levent Buda konuştu. “Sporda ve Futbolda gelecek nasıl şekillenecek Biz ülke olarak neler yapmalıyız?” isimli panelin son bölümünde ise adı son dönemde adı Fenerbahçe ile anılan ünlü Teknik Direktör Ersun Yanal’da bir konuşma yaptı.
A Milli Takım, Fenerbahçe ve Trabzonspor teknik direktörlüğü görevlerinin yanı sıra TFF’de Futbol Gelişim Direktörlüğü, Alt Yaş Milli Takımlar Sorumluluğu gibi görevleri üstlenen ve şu anda Fenerbahçe’nin teknik direktörü olması için ismi geçen Ersun Yanal, panelde yaptığı konuşmada Türkiye’nin Avrupa’nın 5 büyük ligi İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya ve Fransa ile yarışır düzeye gelmesi gerektiğini belirterek, "Biz ülke futbolu olarak 5 büyük ligin içinde olmalıydık" dedi.
Ünlü Teknik Direktör, altyapı konusunda bir çok sıkıntılar yaşandığına dikkati çekerek, "Ülkemizin genç nüfusu bir çok Avrupa ülkesinden fazla. Buna rağmen sporcu sayımız değil. Çocuklarımızı mutlaka spora yönlendirmeliyiz. Hemen hemen aynı nüfusa sahip olduğumuz Almanya’da yaklaşık 7 milyon lisanslı sporcu varken bizim ülkemizde bu rakam 500 bin. Biz olimpiyatları düzenlemek istiyoruz ama olimpiyat branşlarında spor yapan kişi sayımız çok az. Şu an 18 milyon civarı genç nüfusa sahibiz. Gençlerimizi spora yönlendirdiğimiz anda dünyaya kafa tutacak potansiyelimiz var. Gençlere kesinlikle sporla ulaşmalıyız. Bunun için gençlerin önünü açacak tesislere ihtiyacımız var. Türk futboluna da gerçek hizmeti altyapı verecek" dedi.

"FENERBAHÇE İLE GÖRÜŞTÜM"
Panelin sonunda soruları cevaplandıran Ersun Yanal, bir Fenerbahçe taraftarının, “Fenerbahçe ile görüştünüz mü ?“ şeklindeki soruya ise Yanal, “Evet Fenerbahçe ile bir görüşme yaptım. Fenerbahçe söz konusu ise görüşmenin detayları, bütün diğer ayrıntılar hepsi teferruattır. Bunlar halledilmeyecek konular, detaylar değildir. Herkesin kendine göre bir takvimi var. Bizlerin buna saygı duyması gerekir. Buna başka türlü bakılmasına karşıyım. Görüşmemizde bir süre konuşulmadı. Bu nedenle bir süre olarak da veremem. Sadece fikir alışverişinde bulunduk. Görüşmede Fenerbahçe’yi konuştuk. Fenerbahçe’nin konuşulduğu yerde, ayrıntılar dediğim gibi teferruata girer“ şeklinde cevap verdi.
Yanal ayrıca, taraftarların kendisine olan ilgili ve yaptığı kampanyalarla ilgili bir soruya da, “Bu taraftarlarımızın özgür iradesidir. Özgür iradesine herkesin saygı duyulması gerekiyor. Eleştirirken de överken de saygı duyulması gerekiyor“ diye cevap verdi.
Panelin sonunda etkinliği düzenleyen Atlas Sağlık ve Eğitim Vakfı yöneticileri tarafından Ersun Yanal’a çeşitli hediyeler verildi.
(Zafer Hacısalihoğlu – İsmail Ümit Dilşen/İHA)

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.