X

Diyarbakır Futbol Kulübü’ne tahkim kurulu şoku

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU (TFF) TAHKİM KURULU, DAHA ÖNCE AYNI İSİM İLE KURULAN BAŞKA KULÜP OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKEREK 3. LİG EKİBİ DİYARBAKIR FUTBOL KULÜBÜ’NÜN İSİM TESCİLİNİ İPTAL ETTİ. FUTBOL FEDERASYONU YÖNETİMİ TARAFINDAN ONAYLANAN İSİM TESCİLİ GEÇERSİZ SAYILIRKEN, DİYARBAKIR EKİBİ YA ESKİ İSMİ DİYARBEKİRSPOR YA DA BAŞKA İSİMLE YOLUNA DEVAM EDECEK.

Diyarbakır Futbol Kulübü’ne tahkim kurulu şoku

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, daha önce aynı isim ile kurulan başka kulüp olduğuna dikkat çekerek 3. Lig ekibi Diyarbakır Futbol Kulübü’nün isim tescilini iptal etti. Futbol Federasyonu yönetimi tarafından onaylanan isim tescili geçersiz sayılırken, Diyarbakır ekibi ya eski ismi Diyarbekirspor ya da başka isimle yoluna devam edecek.

Daha önce kurulmuş olan ve Diyarbakır amatör liglerinde mücadele eden aynı isimli kulübün itirazını değerlendiren Tahkim Kurulu, 3. Lig ekibi Diyarbakır Futbol Kulübü’ne yönetim kurulunun tescili ile verilen isim hakkını iptal etti. Tahkim Kurulu’nun kararında, “Diyarbakır Futbol Kulübü Derneğinin TFF yönetim kurulunun 25 Ağustos 2020 tarihli kararına karşı Diyarbakır Futbol Kulübü Derneğinin, Diyarbekir Spor Futbol Yatırımları AŞ’nin müsabakalara iştirak ederken kullanacağı ismin değiştirilmesine dair talep doğrultusunda lige katılım isminin değiştirilmesine ilişkin 25 Ağustos 2020 tarihli kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde Diyarbakır Futbol Kulübü Derneğinin itirazının kabulüne, oy çokluğu ile karar verilmiştir” denildi.

Bu kararın ardında büyük bir şok yaşayan Diyarbekirspor’un ne yapacağı merak konusu oldu. Ligin başlamasına 1 hafta verilen bu karar karşısında şaşkına dönen yeşil-kırmızılı kulübün yola Diyarbekirspor olarak devam etmesi ya da yeni bir isim için karar alarak Futbol Federasyonu’na başvurması bekleniyor.

Öte yandan kamp çalışmalarını bugün tamamlayacak olan yeşil-kırmızılı takımın 3 günlük iznin ardında Pazartesi günü ligin ilk haftasında Manisaspor’la deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarına başlayacağı kaydedildi. Anlaşmaya varılan çok önemli transferler olduğu ve bunların açıklanacağı da belirtildi.

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.