X

Yusuf Yazıcı: Hocam seni Allah gönderdi!

Trabzonspor'un genç yıldızı Yusuf Yazıcı, Bein Sports'a konuştu.

Yusuf Yazıcı: Hocam seni Allah gönderdi!

Bordo mavili kulübün 20 yaşındaki milli futbolcusu Yusuf Yazıcı’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘HOCAM SENİ ALLAH GÖNDERDİ’

Futbolla 6 yaşında tanıştığını belirten Yusuf, ‘Ağabeyim futbolla tanıştırdı. 3 kardeşiz, ben ortancayım. Ailemin çok desteği oldu. Annem her zaman polis ya da asker olmamı istedi. Futbola başlamamda ağabeyim ve babamın çok büyük emeği var. Küçük kardeşim U 11 takımında oynuyor. Ben sol açık olarak futbola başladım fakat aklım her zaman orta sahada oynamaktaydı. Mutlu Dervişoğlu gelmişti altyapı hocalığına, bana ‘Sen orta saha oynamak istiyorsun’ dedi. ‘Hocam seni Allah gönderdi’ dedim. Çok önemli isimlerle çalıştım. Özkan Sümer ve Sadi Tekelioğlu gibi. Futbolda kırılma noktam Mutlu Dervişoğlu’dur. Orta saha oynamam kariyerimin kırılma noktası. Salim Doğan ve Sadi Tekelioğlu’nun üzerimde çok emeği var. Dünya Şampiyonu olduk, o gün nasıl sevineceğimi bilemedim’ dedi.

‘EKSTRA ÇALIŞMALAR YAPIYORUM’

Her zaman hayalinde A Takım olduğunun altını çizen Yusuf Yazıcı, ‘Sıkıntılı süreçler yaşadım ama başardım. Tahmin ettiğim sürede A Takıma geldim. Sadi Tekelioğlu’yla altyapıda çalıştım. Profesyonel takıma teknik direktör olunca bizi de A Takıma aldı. Eksiklerimin farkındayım, ekstra çalışmalar yapıyorum. Sağ ayağımı geliştiriyorum. Eksiklerimin farkındayım. Orta saha benim yerim. Milli takıma çağrılmak benim için gurur verici. Benim için Milli takım çok farklı nokta. Ben tribünlerden geldim. Takımı en üst seviye getirmek için mücadele ediyoruz. İnşallah en üst seviyede oluruz” şeklinde konuştu.

‘PATRONUNA TRİP ATAN İNSANLARDIR’

Trabzonspor taraftarının ne hissettiğini bildiğini ifade eden genç futbolcu, ‘2009/10 sezonunda Türkiye Kupası’nı kazanmıştık. Trabzonspor meydanı harikaydı. ‘Allah’ım biz şampiyon olursak burayı düşünemiyorum’ dedim. Trabzonspor mağlup olduğu zaman patronuna trip atan insanlardır Trabzonspor taraftarı (Gülerek)’ ifadelerini kullandı.

‘DAHA YAKIN OLDUĞUM LİG…’

Boş vakitlerinde arkadaşlarıyla zaman geçirdiğini belirten bordo mavili futbolcu, “İngilizce kursuna gidiyorum. Üniversite 2. sınıftayım. Transfer haberlerini okumuyorum aslında. İçinde olduğum sürece odaklanıyorum. Geleceğim hakkında konuşmak istemiyorum. Bulunduğum ortamı değerlendiriyorum. İspanya Ligi bana uygun. Avrupa hedefim var. Ben bütün liglerde oynamak isterim. Daha yakın olduğum lig İspanya.’ dedi.

‘İNANILMAZ BİR OYUNCU’

İyi futbolcunun kendine dört dörtlük bakması gerektiğinin altını çizen yıldız futbolcu, “Bu işe yeni başladım. Önümde hedeflerim var. Milli takım ve Trabzonspor’da kupalar kazanmak istiyorum. Daha yeni başladım. Her zaman daha iyisini isterim. Yabancılar çabuk alışıyor. Misafiri çok seviyoruz. Onur Ağabey, Olcay Ağabey ve Burak Ağabey yabancı oyunculara çok yardımcı oluyorlar. Burası benim şehrim Trabzon’da huzur doluyum. Mesut Özil ve Messi’yi beğeniyorum. Basketbolu severim. Talisca, Abdülkadir ve Sosa’yı beğeniyorum. Abdülkadir inanılmaz oyuncu, çok daha iyi yerlere gelecek. Geçen sezonun ikinci yarısında iyi bir performans sergiledik. Geçen sezon iç sahada oynadığımız Beşiktaş maçı çok zevkliydi. Trabzonspor büyük bir camia” ifadelerini kullandı.

 

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.