X

Galatasaray, Konya’da liderlik için sahada

Galatasaray, Süper Lig’de yarın deplasmanda oynayacağı Konyaspor’u mağlup etmesi durumunda liderlik koltuğuna oturacak. Sarı-kırmızılılar ayrıca 2003 ...

Galatasaray, Konya’da liderlik için sahada

Galatasaray, Süper Lig’de yarın deplasmanda oynayacağı Konyaspor’u mağlup etmesi durumunda liderlik koltuğuna oturacak. Sarı-kırmızılılar ayrıca 2003 yılından beri ligde yeşil-beyazlılara yenilmiyor.
Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Galatasaray, yarın saat 20.00’de deplasmanda Atiker Konyaspor ile mücadele edecek. Sarı-kırmızılılar 17 galibiyet, 8 beraberlik ve 4 mağlubiyet sonucunda topladığı 59 puanla ikinci sırada bulunuyor. Yeşil-beyazlılar ise 8 galibiyet, 13 beraberlik ve 8 mağlubiyetle aldığı 37 puanla 10. sırada yer alıyor.

LİDERLİK İÇİN SAHADA
Galatasaray, Konya deplasmanından 3 puanla dönmesi halinde liderlik koltuğuna oturacak. Başakşehir, Göztepe’ye mağlup olmasının ardından sarı-kırmızılılara liderlik şansı doğdu. Galatasaray, Konya’yı yenmesi durumunda puanını 62 yapacak ve averajla aynı puanda olan Başakşehir’i geçecek.

LİGDE 15 MAÇTIR YENİLMİYOR
Lig son olarak deplasmanda Beşiktaş’a yenilen Galatasaray, bu müsabakadan sonra rakiplerine 3 puan vermedi. Ligde 15 maçtır yenilmeyen sarı-kırmızılılar 9 kez galip gelirken, 5 kez de berabere kaldı. Aslan bu süreçte Sivasspor, Ankaragücü, Göztepe, Trabzonspor, Kasımpaşa, Akhisarspor, Antalyaspor, Bursaspor, Yeni Malatyaspor ve Kayserispor’u mağlup ederken, Çaykur Rizespor, M. Başakşehir, Alanyaspor, BB. Erzurumspor ve Fenerbahçe ile berabere kaldı.

4 FUTBOLCU SINIRDA
Galatasaray’da Konyaspor maçı öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Martin Linnes, Emre Taşdemir, Younes Belhanda ve Emre Akbaba, Konya karşısında sarı kart görmesi halinde gelecek hafta Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak Beşiktaş derbisinde takımını yalnız bırakacak. Sarı-kırmızılı takımda ayrıca Marcao’nun da sakatlığı bulunuyor.

KONYA’YA EN SON 2003 YILINDA YENİLDİ
Galatasaray, ligde Konyaspor’a 24 maçtır mağlup olmuyor. Sarı-kırmızılılar, Konya’ya karşı ligdeki son yenilgisini 13 Eylül 2003 tarihinde deplasmanda 1-0’lık skorla aldı. Geride kalan 24 karşılaşmada Aslan, 19 kez galip gelirken, 5 kez de berabere kaldı.
(Oğuzhan Ort/İHA)

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.