X

Galatasaray ile Çaykur Rizespor 37. randevuda

Galatasaray, Süper Lig’in 10. haftasında sahasında oynayacağı Çaykur Rizespor ile 37. kez karşı karşıya gelecek. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılılar...

Galatasaray ile Çaykur Rizespor 37. randevuda

Galatasaray, Süper Lig’in 10. haftasında sahasında oynayacağı Çaykur Rizespor ile 37. kez karşı karşıya gelecek. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılıların 24’e 5 galibiyet üstünlüğü var.
Süper Lig’in 10. haftasında Galatasaray, yarın saat 20.00’de sahasında Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Ligde geride kalan 9 haftada sarı-kırmızılılar, 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 4 beraberlik sonucunda topladığı 13 puanla 7. sırada yer alıyor. Yeşil-mavililer ise 3 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlikle aldığı 11 puan ve averajla 13. sırada yer alıyor.

37. RANDEVU
Galatasaray ile Çaykur Rizespor, ligde bugüne kadar 36 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar, 24 kez sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Yeşil-maviler ise rakibini 5 kez mağlup etti. 7 maç da berabere sona erdi. Aslan’ın 83 golüne, Rize ekibi 35 golle karşılık verdi.
İki takım arasında geçtiğimiz sezon İstanbul’da oynanan maç 2-2 biterken, Rize’deki müsabakayı da Galatasaray 3-2 kazanmıştı.

12 MAÇ, 3 GALİBİYET
Galatasaray bu sezon 12 resmi maça çıktı. Sarı-kırmızılılar, 9’u Süper Lig, 3’ü de UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere çıktığı 12 mücadelede 3 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı. Cimbom son maçta Beşiktaş’a deplasmanda 1-0 mağlup oldu.

ASLAN’IN 40 MAÇTIR EVİNDE BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
Galatasaray, ligde Türk Telekom Stadyumu’ndaki son 40 karşılaşmada rakiplerine 3 puan kaptırmadı. Aslan, söz konusu maçlarda 33 kez rakiplerini mağlup ederken, 7 defa da berabere kaldı. Cimbom, ligde sahasında en son 2016-2017 sezonunda Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup olmuştu. Galatasaray, bu alanda hem ligin devam eden en uzun yenilmezlik serisini hem de kendi tarihinin en uzun iç saha yenilmezlik serisini elinde bulunduruyor.

9 HAFTADA 9 ATIP, 9 GOL YEDİ
Süper Lig’de geride kalan 9 haftada Galatasaray, rakip fileleri 9 kez havalandırabildi. Sarı-kırmızılılar, söz konusu müsabakalarda da 9 kez kalesini gole kapatamadı. Takımda Ryan Babel 3 golle skora en çok katkı veren futbolcu olarak yer alırken, Florin Andone de 2 kez gol sevinci yaşadı.

MARCAO CEZALI, BELHANDA SINIRDA
Galatasaray’da Rizespor maçında Brezilyalı futbolcu Marcao sarı kart cezası nedeniyle kadroda yer alamayacak. Marcao’nun yerine Ryan Donk’un oynaması bekleniyor. Sarı-kırmızılılarda ayrıca 1 futbolcu da sarı kart sınırda bulunuyor. Faslı futbolcu Younes Belhanda sarı kart görmesi halinde 11. haftada deplasmanda oynanacak Gaziantep FK maçında takımını yalnız bırakacak.
Cezası nedeniyle Beşiktaş derbisinde oynayamayan Ömer Bayram da Teknik Direktör Fatih Terim’in görev vermesi halinde forma giyebilecek.
Öte yandan takımdan ayrı fizyoterapist ve kondisyoner eşliğinde özel çalışmalarını sürdüren Kolombiyalı golcü Radamel Falcao da Rize maçında yer alamaması bekleniyor.

Düdük, Abdulkadir Bitigen’de olacak
İki takım arasında oynanacak karşılaşmayı hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek. Bitigen’in yardımcılıklarını İbrahim Çağlar Uyarcan ve Volkan Ahmet Narinç yapacak. Mücadelede dördüncü hakem olarak Cihan Aydın görev alacak. Mücadelenin VAR hakemi ise Ali Şansalan olacak.

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.