X

Beşiktaş, Lyon Karşısında Ilk Peşinde

Beşiktaş, Uefa Avrupa Ligi çeyrek Final Rövanş Maçında Vodafone Arena’da Karşılaşacağı Fransız Ekibi Lyon’u Geçmesi Halinde Ilk Kez Avrupa’da Yarı Finale.

Beşiktaş, Lyon Karşısında Ilk Peşinde

Sezona UEFA Şampiyonlar Ligi’nde başlayan Beşiktaş, grubu 3. tamamladıktan sonra yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etti. Bu sezon hem ligde hem de Avrupa’da iyi performans sergileyen siyah-beyazlılar, İsveç’in Stockholm şehrinde düzenlenecek finalde kupayı kaldırmayı çok istiyor.
Çeyrek finalde Fransa’nın Lyon ekibi ile eşleşen Beşiktaş, olaylı deplasman mücadelesinden 2-1 mağlup ayrılmıştı. Vodafone Arena’da Lyon ile rövanş maçına çıkacak olacak Kartal, turu geçmesi halinde tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında yarı finale çıkmış olacak.
Beşiktaş – Lyon mücadelesi yarın saat 22.05’te Vodafone Arena’da oynanacak. Beşiktaş nasıl tur atlar UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final rövanş maçında yarın Lyon’u ağırlayacak olan siyah-beyazlılar, 1-0 ve 2 farklı her türlü galibiyette yarı final vizesini cebine koyacak. 
Lyon ile Fransa’da oynanan karşılaşmayı 2-1 kaybeden Beşiktaş, yarın saat 22.05’te rakibini sahasında ağırlayacak. UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale çıkmak için taraftarı önünde boy gösterecek olan siyah-beyazlılara 1-0’lık galibiyet yetiyor. Deplasmanda attığı golün avantajıyla 1-0 ya da daha farklı galibiyetlerle turu geçebilecek olan Beşiktaş, 2-1 kazandığı takdirde ise uzatma dakikalarında tur kovalayacak. Tek farklı galibiyetler Lyon’a yarıyor 1-0’lık skor Beşiktaş’a turu getirirken, 2-1’lik Beşiktaş galibiyeti ise maçın uzamasına sebep oluyor. Bu 2 skor dışında alınabilecek her türlü tek farklı Lyon galibiyetinde ise turu geçen taraf Fransız ekibi olacak. Karşılaşmanın beraberlikle sonuçlanması halinde de yarı finale adını yazdıracak olan taraf Lyon olacak.

Lyon’un savunma sıkıntısı UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final rövanş maçında Beşiktaş’a konuk olacak olan Lyon’da savunma sıkıntısı yaşanıyor. Siyah-beyazlılar ile oynanan ilk karşılaşmada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Brezilyalı yıldız oyuncu Rafael, Vodafone Arena’da oynanacak mücadele forma giyemeyecek. İlk maçta oynadığı etkili futbolla dikkat çeken isimlerden olan stoper Mammana da dizinden yaşadığı sakatlığı atlatamadı ve Lyon Teknik Direktörü Bruno Genesio tarafından İstanbul’a getirilmeyecek. Yapılan son kontrollerin ardından Lyon’un sağlık ekibinin Arjantinli savunma oyuncusunun forma giymemesine karar verdiği belirtildi. 
Lyon’un en tehlikeli ismi olarak dikkat çeken Depay da, UEFA kadrosunda bulunmadığı için Beşiktaş’a karşı yok. Stoper Mammana’nın yokluğunda Genesio’nun tercihini N’Kolou ya da Mbiwa’dan yana kullanması bekleniyor. Bastia maçında dinlendirilen ve kadroya dahil edilmeyen Jallet de Rafael’in yokluğunda sağ bekte forma giyecek. Bruno Genesio’yu sıkıntıya sokan diğer nokta da Jallet. 33 yaşındaki futbolcu, ilk maçta Rafael’in yerine ikinci yarıda oyuna dahil olmuş, ancak Ryan Babel karşısında etkisiz bir görüntü sergileyip sarı kart görmüştü.

Oğuzhan Ort -Bozhan Memiş
 
Kaynak: İHA

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.