X

Ali Koç: Bindiğimiz dalı kesiyoruz

Türkiye’de spora sponsorluk ilgisinin her geçen gün azaldığına dikkat çeken Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, “Marka ‘Bir takıma sponsor olursam, öbür ikisine de olmam lazım yoksa markam zarar görür’ diyorsa demek ki bir şeyleri yanlış yapıyoruz. Bindiğimiz dalı kesiyoruz” dedi.

Ali Koç: Bindiğimiz dalı kesiyoruz

Türkiye ile İspanya ekonomisi arasında uçurum olmadığı halde, Türkiye’de birçok kulüp maç formalarına bile sponsorluk bulamazken, İspanyol kulüpleri antrenman formalarını satar hale geldi. Koç, konuyu bir araya geldiği bir grup basın mensubuna değerlendirdi.
Cumhuriyet’ten Olcay Büyüktaş’ın aktardığına göre, ‘Türkiye’nin eksiği nedir?’ diye sorulduğunda Ali Koç’un verdiği yanıt şöyle oldu:
“FC Barcelona’nın hedefleri bir milyar dolar. Sponsorları krallar gibi hissettiriyorlar. Bizde sponsorluk ilgisi dediğiniz gibi her geçen gün azalıyor. Burada muhtelif nedenler var ama biz sporun birleştirici yanını, gerçek ruhunu ortaya çıkardığımız zaman bu sorunları daha iyi çözeceğiz. Bugün Türkiye’de bir marka ‘X takıma verirsem öbür ikisine de vermem lazım yoksa markam zarar görür’ diyorsa, bir şeyleri yanlış yapıyoruz. Oysa bizim rekabeti de yapıcı yapmamız lazım.Bunu topyekun yapmamız lazım çünkü bindiğimiz dalı kesiyoruz.

Oysa Barcelona ile olan sponsorluğumuza, sponsorluk değil, iş birliği diyoruz. Türkiye’de son dönemde gördüğümüz farklılık oluşturan, sponsorluktan ziyade bir yolculuk olan bir birlikteliğe kulüp marka iş birliğine Vodafone-Beşiktaş belki en yakınıdır. Belki dediğimi tarif eden bir şeydir ama bunun norm haline gelmesi lazım. İspanya markasına İspanya birinci liginin çok büyük katkısı var. Keza Premier ligin de. Bir sene zarar edebiliyorsun. İkinci sene kar etmen gerekiyor yoksa denetleniyorsun. O yüzen burada lig sağlıklı. Sektörün nasıl ilerlediğini anlamak istiyorsanız daha önce Katar 34 milyon Avro veriyordu. İdman sahası dahil. Şimdiki 54 milyon veriyor idman sahası hariç.”
Koç Holding’in bünyesinde bulunan Beko, Barcelona Futbol Kulübü (FCB) ile 2014 yılından beri yürüttüğü sponsorluğu 3 yıl daha uzatan ve sponsorluk kapsamını genişleten sözleşmeye imza atarak kulübün global baş sponsoru olmuştu.
‘BANGIR BANGIR ABD PAZARINA GİRİYORUZ’
Habertürk’te yer alan habere göre de Ali Koç, Barcelona sponsorluğunun markanın bilinirliğini, pazar payını ve fiyatlandırma gücünü artırdığını belirterek, “Dünyanın en zor pazarı ABD’ye bangır bangır giriyoruz. ABD’ye doğu yakasından girdik. Orada da bu tür anlaşmalarla tüm dünyada yüzde 20 ciro artışı hedefliyoruz. Yeni yatırımlarla birkaç tane daha Arçelik oluşturacağız” dedi.

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.