X

Türkiye Avustralya’ya direnemedi

Potanın Perileri, Dünya Şampiyonasındaki üçüncü maçında Avustralya’ya 90-64 yenildi....

Türkiye Avustralya’ya direnemedi

Potanın Perileri, Dünya Şampiyonasındaki üçüncü maçında Avustralya’ya 90-64 yenildi.
Mücadeleye Ay-yıldızlılar, Işıl Alben, Ayşe Cora, Cansu Köksal, Tilbe Şenyürek ve Quanitra Hollingsworth beşiyle başladı. Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelenin ilk 3 dakikasını Avustralya 12-5 önde geçti. Cambage ile hücumları organize eden Avustralya, 7.dakikada durumu 21-8’e getirdi. İlk periyotu 32-19 geride tamamlayan Türkiye, ikinci çeyreğin başında Işıl Alben ile turnike basket buldu. Cambage’in sayılarıyla hücumdaki üstünlüğünü sürdüren Avustralya, 16. dakikada durumu 47-23 yaptı. Mücadelenin ilk yarısını A Milliler 53-33 geride kapattı.
Üçüncü periyotta Cambage ve George ikilisiyle sayılar bulan Avustralya, durumu da 59-33’e getirdi. Quanitra Hollingsworth’un pota altından bulduğu iki basketle rakibinin serisine son veren Ay-yıldızlılar, buna karşın boyalı alanı savunmakta zorlandı. Mücadelenin final periyotuna 75-49 önde giren Avustralya, karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde de skor üstünlüğünü korudu. 35.dakikayı 83-58 geride geçen Milliler, mücadeleden de 90-64 mağlubiyetle ayrıldı.

SKOR DAĞILIMI
Türkiye (64): Asena Yalçın 9, Olcay Çakır Turgut 6, Ayşe Cora 6, Cansu Köksal, Işıl Alben 9, Tuğçe Canıtez 3, Quanitra Hollingsworth 11, Tilbe Şenyürek 9, Merve Aydın 6, İlayda Güner 5

ELEME MAÇI YARIN
İspanya’da düzenlenen turnuvaya Arjantin galibiyetiyle başlayan Türkiye, ardından Nijerya karşısında şok bir mağlubiyet almıştı.
A Milli Kadın Basketbol Takımı, çeyrek finale yükselmek için yarın eleme karşılaşmasına çıkacak.

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.