X

Selçuk Ernak: “Kulübün bir yaptırımı olacaktır”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Türk Telekom'u 94-87 yenen Darüşşafaka Tekfen'de başantrenör Selçuk Ernak, maçta rakip oyuncuyla gerginlik yaşayan Michael Eric için, "Kulübün bir yaptırımı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Selçuk Ernak: “Kulübün bir yaptırımı olacaktır”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 14. haftasında konuk ettiği Türk Telekom’u 94-87 yenen Darüşşafaka Tekfen’de başantrenör Selçuk Ernak, basketbol dışı olaylara rağmen iyi başlamadıkları bir maçı kazandıklarını söyledi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ernak, sertliğin basketbolun doğasında olduğunu belirterek, “Basketbol dışındaki şeyler olana kadar zevkli bir karşılaşma izledik. Herkes kazanmak istiyor. Bazen sinirler kontrol edilemiyor. Bu seviyedeki oyuncu ve teknik ekiplerin daha sağduyulu kalması lazım. Eric atıldı ve bundan çok büyük zarar göreceğiz. Nasıl bir yaptırım olacak bilmiyorum. İyi başlamadığımız bir maçı kazandık.” değerlendirmesinde bulundu.

Ernak, Nijeryalı pivot Michael Eric’in daha profesyonel davranması gerektiğine dikkati çekerek, “Eric, temaslı oynanan oyunda sinirlerini kontrol edemedi. Hakem faul düdüğünü çalmıştı. Her ne davranış görürse görsün bu tuzağa düşmemeliydi. Ben tuzağa düştüğünü düşünüyorum. Daha profesyonel olmalı. Kulübün bir yaptırımı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bu hafta THY Avrupa Ligi’nde iki maça çıkacaklarını hatırlatan Ernak, şunları söyledi: “Bu maçlara odaklanacağız. Haftaya da Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol ile oynayacağız. Bu maç Türkiye Kupası’na katılıp katılamayacağımızı belirleyecek. Bizim için kıymetli. Eric’in olmamasının zararını göreceğiz. Bunun salonlarda son olmasını diliyorum. Sertlik ve yarışmacılık bu işin parçası. Akıllı ve ahlaklı olmak daha önemli.” Selçuk Ernak, takımı ve maç fikstürüyle ilgili olarak ise, “Fikstür kulübün baştan beri bildiği bir şey ve bizi zorluyor. Kadromuz yeterli değil. Kadroda verim alamadığımız oyuncular var. Ben verim sağlayan 6-7 oyuncunun peşindeyim. Daha fazla oyuncu peşinde değilim. Oyuncularıma da bunu söylüyorum. Darüşşafaka Tekfen markasını layıkıyla taşıyacak oyuncular arıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Gören: “Çıkan olaylar bizi üzdü”

Türk Telekom Başantrenörü Burak Gören ise çıkan olaylar için üzüntülü olduğunu belirtti.

Sahada mücadele gücü yüksek iki takımın karşılaştığını aktaran Gören, “Maçın 35 dakikalık bölümü iki iyi basketbol takımının mücadelesine sahne oldu. Basketbol adamı olarak yaşanan olayları kabul etmiyorum. Üzüntülüyüm. Söyleyecek çok bir şeyim yok. Rakibimizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Burak Gören, olayların herhangi bir maçta da yaşanabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti: “Darüşşafaka THY Avrupa Ligi takımı. Sert oynamaya çalışıyor. Biz de lige bu sene çıktık. Ligde üçüncü sıradayız. İyi bir takımız. Mücadelenin yüksek olması bekleniyordu. Çıkan olaylar bizi üzdü. O suçlu, bu suçluya girmek istemiyorum. Hakemler gerekli kararları verdi. Maç içinde olabilecek şeyler biraz fazla ileriye gitti. Bu da kötü görüntüye sebep oldu. Kendi adımıza özür diliyoruz.” 

Kaynak : MİLLİYET

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.