X

FIBA 3×3 Basketbol Dünya Turu ağustosta devam edecek

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) 3x3 Basketbol Dünya Turu 29-30 Ağustos tarihlerinde Macaristan’ın Debrecen şehrinde yeniden başlayacak....

FIBA 3×3 Basketbol Dünya Turu ağustosta devam edecek

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) 3×3 Basketbol Dünya Turu 29-30 Ağustos tarihlerinde Macaristan’ın Debrecen şehrinde yeniden başlayacak.
FIBA 3×3 Basketbol Dünya Turu 29-30 Ağustos tarihlerinde Macaristan’ın Debrecen şehrinde yeniden başlayacak. 5-6 Eylül ve 11-12 Eylül tarihlerinde Romanya’nın başkenti Bükreş’te de 2 yeni turnuva ile devam edecek. Sene içerisinde daha fazla etkinliğin gerçekleşmesi planlanırken, takvim korona virüs salgınının durumuna bağlı olarak açıklanacak. Turnuvalarda yerel ve ulusal otoriteler tarafından talep edilen tüm sağlık ve güvenlik önlemleri ile FIBA Tıbbi Danışma Grubu tarafından geliştirilen Basketbola Geri Dönme Kılavuzu’nda yer alan tedbirler uygulanacak.
FIBA 3×3 Basketbol Dünya Turu’nda, takımlar genellikle bir eleme turnuvasını kazanarak sokaktaki sahalardan dünya sahnesine giderler. Korona virüs salgını sırasındaki durum ve aktivite eksikliği göz önüne alındığında, ekipler ilk 3 turnuvaya FIBA 3×3 basketbol takım sıralamasına göre katılım hakkı kazanacak. Dünya turuna katılım için geçerli olan olağan yol, sonraki etkinliklerde uygulanacak.
En üst sıradaki 3×3 basketbol takımlarına danışarak, sahalara dönme isteklerini doğrulayan FIBA, Dünya Turu’nun dünyanın en iyi takımları ile geri dönmesini sağlamak için katılımcılara lojistik destek sağlayacak. Maç formaları ve 3×3 basketbol için özel olarak tasarlanmış maç topu FIBA 3×3 basketbolun top üreticisi olan Wilson tarafından tasarlanacak ve üretilecek.
FIBA, final de dahil olmak üzere, bu yıl için başka FIBA 3×3 Basketbol Dünya Turu etkinliklerini de planladı. Korona virüs salgını göz önüne alınarak, etkinliklerin tarihleri yaklaştıkça duyurulacak.
Ayrıca, Abu Dabi, Chengdu, Mexico City ve Utsunomiya turnuvaları 2021’e ertelendi. Prag, Lozan, Los Angeles ve Nanjing turnuvaları ise 20 Mayıs’ta iptal edilmiş ve 2021’e ertelenmişti.

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.