X

Basketbolda Tokyo Olimpiyat Oyunları kuraları çekildi

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın kadınlar ve erkekler kura çekimi, İsviçre’nin Mies kentindeki Patrick Baumann Basketbol Evi’nde gerçekleştirildi....

Basketbolda Tokyo Olimpiyat Oyunları kuraları çekildi

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın kadınlar ve erkekler kura çekimi, İsviçre’nin Mies kentindeki Patrick Baumann Basketbol Evi’nde gerçekleştirildi.
A Milli Erkek Basketbol Takımı; Kanada’nın Victoria kentinde, 29 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’ni geçmesi durumunda, Tokyo Olimpiyat Oyunları A Grubu’nda yer alacak. Milliler; A Grubu’nda İran, Fransa ve ABD ile karşılaşacak.
Erkekler Tokyo Olimpiyat Oyunları grupları:

A Grubu
İran, Fransa, ABD, Victoria Elemesinden Gelecek Takım

B Grubu
Avustralya, Split Elemesinden Gelecek Takım, Belgrad Elemesinden Gelecek Takım, Nijerya

C Grubu
Arjantin, Japonya, İspanya, Kaunas Elemesinden Gelecek Takım

Muhtemel rakiplerle rekabet
FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’ni geçmesi durumunda Tokyo Olimpiyat Oyunları A Grubu’nda mücadele edecek A Milli Erkek Takımı, ABD ile daha önce 6 defa karşılaştı. Milliler ile ABD son olarak FIBA 2019 Dünya Kupası’nda Şanghay Oriental Spor Merkezi’nde karşı karşıya gelmişti. Müsabakadan ay-yıldızlılar iki uzatma sonunda 93-92’lik skorla mağlup ayrıldı.
Tokyo Olimpiyat Oyunları A Grubu’nda bulunan diğer takım Fransa ile Milliler, ilki 1949 yılı olmak üzere toplamda 49 maçta rakip oldu. Fransa ile en son 2019 yılında Pau’daki hazırlık maçında karşılaşan ay-yıldızlılar, müsabakayı 74-69 kazandı.
A Grubu’nda bulunan bir diğer ekip İran ile ay-yıldızlılar daha önce 6 kez karşılaştı. En son İstanbul’da 2010 yılında düzenlenen hazırlık turnuvasında Milliler, İran’ı 93-53’lük skorla yenme başarısı göstermişti.
Diğer yandan Kanada’nın Victoria kentinde, 29 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’ne katılacak A Milli Erkek Takımı, B Grubu’nda Çekya ve Uruguay ile mücadele edecek. Milliler, grubu ilk veya ikinci sırada tamamlamaları durumunda A Grubu’nu ilk ve ikinci sırada bitiren takımla eşleşecek. A Grubu’nda ise; ev sahibi Kanada, Çin ve Yunanistan bulunuyor.
Kadınlar Tokyo Olimpiyat Oyunları grupları ise şu şekilde oluştu:

A Grubu
Güney Kore, Sırbistan, Kanada, İspanya

B Grubu
Nijerya, Japonya, Fransa, ABD

C Grubu
Avustralya, Porto Riko, Çin, Belçika
-İHA-

qr okuyucu -- ücretsiz qr menü -- Alan Adı Kaydı -- WordPress Hosting
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.